Pocetna » Film


Eastwoodov „Snajperist“ zaradio rekordnih 90 milijuna prvi vikend u SAD-u




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1137
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-01-19


Biografska ratna drama nominirana je za 6 Oskara, a ostvarila je najbolji start nekog filma Clinta Eastwooda


Film je nominiran u 6 kategorija za nagradu Oscar (uključujući najbolji film i najbolja glavna muška uloga – Bradley Cooper) i iako se očekivala velika gledanost, nitko nije očekivao baš toliku!

Biografska drama snimljena prema autobiografiji jednog od najuspješnijih snajperista u povijesti američke vojske Chrisa Kylea (Cooper) zaradila je preko 90 milijuna dolara u SAD-u što je iznad svih očekivanja za ratni film s oznakom R i najbolji start za neki film Clinta Eastwooda.

Ono što ovom rezultatu daje na jačini jest što nema prihoda od 3D-a kao što je to bio slučaj s, na primjer, filmovima Kapetan Amerika: Ratnik zime, Čudesni Spider-Man 2, X-Men: Dani buduće prošlosti, Čuvari galaksije – svi su oni imali start od najmanje 90 milijuna dolara, dobar dio zarade bio je od IMAX-a i 3D kina.

Režiju potpisuje Clint Eastwood dok je scenarij adaptirao Jason Dean Hall, a uz Coopera je glavnu (žensku) ulogu ostvarila Sienna Miller.

Na drugom i trećem mjestu su se protekli vikend u SAD-u našli novi filmovi Gospodar vjenčanja (21 milijun dolara) i Medvjedić Paddington (oko 19 milijuna), na četvrtom 96 sati: U bijegu (14 milijuna), a petorku zaključuje Selma (oko 8 milijuna).

Snajperist u hrvatska kina stiže 19. veljače.


IZVOR