Pocetna » Sport


Eduardo sprečio brukanje Hrvatske u Lihtenštajnu pred duel sa Srbijom




  Ocenite članak: 0
pregleda: 717
Dodao/la: Gale
datum: 2013-08-15

Slike iz Eduardo sprečio brukanje Hrvatske u Lihtenštajnu pred duel sa Srbijom


Fudbaleri Hrvatske namučili su se da dođu do pobede nad selekcijom Lihtenštajna u gostima, koju su savladali sa 3:2, ali na put u Beograd i megdan sa Srbijom (6. septembar) stižu sa koferom punim brigra.



Umesto da goleadom u Vaduzu podignu samopouzdanje nakon poslednjeg okupljanja i poraza od Škotske u kvalifikacijama za Mondijal i Portugala u prijateljskom meču, izabranici Igora Štimca su jedva izbegli bruku.

Već upisana pobeda u mislima hrvatskih fudbalera umalo je skupo koštala "vatrene", koji su četiri minuta pre kraja jedva došli do trijumfa, koji će sigurno želeti što pre da zaborave.

Dva puta je Hrvatska vodila, ali su Kirsten i Polverino pogocima u 31. i 77. minutu uneli neočekivanu dramu u ovaj meč. Da nije bilo Eduarda da Silve, pitanje je da li bi "kockasti" odneli pobedu, jer je napadač Šahtjora postigao dva gola, odlučujući u 86. minutu za konačnih 3:2 i pre toga asistirao Rebiću za 2:1.

Tako fudbaleri Hrvatske u ne baš najboljem raspoloženju dolaze na meč sa Srbijom, koji je zakazan 6. septembra na Marakani u nastavku kvalifikacija za Mondijal naredne godine.


IZVOR