Pocetna » Zanimljivosti


Ekran na „motanje“
  Ocenite članak: 0
pregleda: 252
Dodao/la: Gale
datum: 2014-07-14

Slike iz Ekran na „motanje“ Slike iz Ekran na „motanje“


Tehnologija fleksibilnog ekrana nije novost, ali „El-Dži“ planira da je podigne na novi nivo. Južnokorejski proizvođač radi na razvoju ogromnog ekrana dijagonale 152 centimetara (60 inča), koji može da se savije kao svitak i stavi u ruksak.Zamislite da možete da savijete svoj televizor i ponesete ga na odmor, ili kod prijatelja da gledate utakmicu na njemu.

Nije upšte čudno što iza ovakvog televizora stoji „El-Dži“ (LG), pošto je ta južnokorejska kompanija pa tom polju najviše napredovala, poput pametnog telefona „El-Dži dži fleks“ (LG G flex), ali i nekoliko modela televizora sa blago zakrivljenim ekranom.

„El-Dži“ trenutno testira ekran sa dijagonalom od 46 centimetara (18 inča) i sve izgleda zaista impresivno, uprkos tome što je daleko manji nego što je današnji standard veličine televizijskih ekrana.Dodatna fleksibilnost dolazi od sloja poliamida, koji je „El-Dži“ koristio umesto plastike.

Sa trenutnih 46 centimetara „El-Dži“ planira da napravi skok na dijagonalu fleksibilnog OLED ekrana od 152 centimetra, sa ultravisokom rezolucijom. I neće morati dugo da se čeka - do 2017. godine.


IZVOR


0   Spam
Nekodaleko   (2014-07-14 2:16 PM)
Jedva cekam.