Pocetna » Estrada i Tv


Emina Jahović: Uživam kada me sin budi i uspavljuje.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 922
Dodao/la: ElGato
datum: 2011-12-29


Postoje žene kojima drugo stanje ne može ništa. Ne pomeri ih ni za milimetar. Među njima je Emina Jahović Sandal, naša pop diva sa stalnom adresom u Istanbulu. Nešto više od mesec dana deli je od porođaja, a ne prestaje da radi. Kaže, sve se svodi na sastanke i malo mozganja.

Osim što kraj trudničkog troši u jednom istanbulskom studiju snimajući novi singl, važni televizijski ljudi u Turskoj uveliko šuškaju o njenoj novoj poslovnoj ideji.
Emina poslednjih deset meseci razmišlja o novom, neobičnom projektu. Želja joj je da napravi šou-program koji do sada još nije viđen u Evropi, nešto poput „Idola“.
U lepoj Novopazarki skriveno je puno talenata. Kao pevačicu publika ju je odavno zavolela, stekla je srpske i turske fanove i kao glumica posle nastupa u turskoj sapunici „Polje lala“. A sada želi da se dokaže i kao producent, za šta se i školovala. U Beogradu je studirala menadžment u kulturi na „BK univerzitetu“.
– Ne želim da sedim kod kuće – kaže Emina (29). – Dobro se osećam, aktivna sam, nisam se puno ugojila. Genetika je najzaslužnija, ali ne oslanjam se samo na nju. U mom slučaju tajna je u plivanju. Pored toga, najviše volim organsku hranu, jako mi je važno da živim zdravo.

Ja ću ti reći kad da izađeš
U trenutku kada je bila na vrhuncu popularnosti, Emina je odlučila da se povuče sa scene. Zaljubila se i udala se. Ljubav ju je odvela u Istanbul, u kome se bez puno pompe na večnu ljubav zaklela Mustafi Sandalu (41), najpoznatijem turskom pevaču. Osam meseci nakon svečanog čina postali su roditelji. Dobili su sina Jamana, čije ime znači hrabar i odvažan.
– Taj dan mi je ulepšao život – kaže.
Ona nije klasična zvezda koja ne može bez dadilja, posvećena je majka, koja pomoć zove samo kad mora.


Sudbonosni susret Emine i Mustafe dogodio se leta 2004. godine u turskom letovalištu Bodrum. Verili su se posle tri i po godine, dobili su sina Jamana, a uskoro stiže i drugi naslednik
– Uživam da posmatram Jamana kako raste, kako otkriva nove stvari. Mislim da majka mora da bude stalno s detetom dok ono ne odraste jer mnogi su trenuci nenadoknadivi.
Mali dvogodišnji Jaman trenutno ima ozbiljan problem. Sekira ga što će uskoro dobiti društvo.
– Na početku moje druge trudnoće bio je oduševljen što će imati s kim da se igra, ali u poslednje vreme primećujem da je uznemiren zbog toga. Rešili smo da o trudnoći ne pričamo pred njim dok ne dođe pravo vreme – kaže i otkriva da joj je nedavno rekao kako će bratu dati samo stare igračke, a da će nove zadržati za sebe. – Skoro je razgovarao sa mojim stomakom i rekao mu: „Nemoj da žuriš, mi ćemo se igrati bez tebe, ja ću ti reći kad možeš da izađeš.“
Emina i Mustafa još nisu presekli koje će ime dati njihovom drugom sinu. U Turskoj je običaj da se na vratima apartmana u kom majka leži nakon porođaja napiše ime bebe. Emina se smeje i kaže da će do tog trenutka sigurno odlučiti.
Potpuno mirna čeka drugi porođaj, nema ni traga od one euforije koja je i nju i njenog muža tresla uoči Jamanovog dolaska. Uživa u svakom danu, i u onom najobičnijem kada je sin probudi i kada je sin i uspava. Nije lenja ni kada treba kuća da se očisti.
– Vrlo sam pedantna po tom pitanju – kaže. – Sandal je veoma brižan otac, svaki slobodan trenutak provodi sa sinom, a što se tiče kućnih obaveza, njih je s uživanjem prepustio meni.


Emina se ozbiljno sprema za svoje nastupe. Plesači su obavezni
Taj divni grad na obali Raške
Za rodni Novi Pazar vezuju je lepe uspomene. Iako joj život u Istanbulu odgovara, kaže da se u mislima često vraća na obalu Raške.
– Ponekad mi nedostaje ta atmosfera malog grada, dobrota i vrednoća Novopazarčana i bliskost koja vlada među ljudima.
Odrasla je u lekarskoj porodici. Majka Senija je pedijatar, a otac Nusret, koji je umro kad je imala 10 godina, bio je kardiolog. Emina je raskošnu lepotu nasledila i od mame i od tate, a po karakteru je najsličnija deki koji je obožavao muziku.
– I starija sestra Sabina otišla je u lekare, ona je dečji psihijatar i živi u Beogradu. Brat Mirsad i ja smo se opredelili za drugačiji put, on se okrenuo sportu, a ja muzici.