Pocetna » Sport


EURO 2012 se odgađa za 2013 godinu !
  Ocenite članak: 1
pregleda: 509
Dodao/la: Belmo
datum: 2012-05-02


Pojavile su se špekulacije kako bi se EURO 2012 mogao odgoditi za sljedeću godinu. Kao glavni razlog navodi se napeta politička situacija u Ukrajini.

Ukrajincima veliki problem predstavljaju protesti zbog bivše premijerke Julije Timošenko, koja je pretučena u zatvoru, a upitna je i opšta sigurnost nakon nedavne eksplozije bombe u Dnjipropetrovsku, u kojoj je ozlijeđeno 27 ljudi.

UEFA bi zbog toga mogla suspendirati domaćina prvenstva Ukrajinu i cijeli događaj odgoditi za 2013. godinu. Mnogi čelnici evropskih zemalja već su najavili bojkot prvenstva, a među njima se posebno ističu imena predsjednika Evropske komisije Jose Manuel Barrosa i njemačke kancelarke Angele Merkel.

Zbog cjelokupne situacije predsjednik Španskog fudbalskog saveza Angel Maria Villar ponudio je da oni preuzmu domaćinstvo EURO-a. UEFA zasad ne pomišlja na takav rasplet.

"Pratimo razvoj situacije u Ukrajini i nema razloga da mijenjamo domaćinstvo. Ako se stvari zakompliciraju, otkazat ćemo turnir i odgoditi ga za sljedeću godinu", rekao je Uefin direktor za EP Martin Kallen, a prenosi Večernji list.


0   Spam
BMW   (2012-05-05 11:25 AM)
Nema veze ali ja bi volio ove ali nema veze :)