Pocetna » Sport


Eurobasket: KŽK Čelik najbolja ekipa u BiH




  Ocenite članak: 0
pregleda: 672
Dodao/la: BMW
datum: 2014-05-28


Nakon što su košarkašice Čelika osvojile duplu krunu u ovoj sezoni, veliko priznanje za klub iz Zenice stiglo je i iz Europe.

Naime, na službenom web siteu www.eurobasket.com objavljena su imena najboljih pojedinaca prvenstva BiH u protekloj sezoni, a među najboljom petorkom čak su tri igračice Čelika.

Najbolju petorku lige Bosne i Hercegovine u protekloj sezoni čine: Jasmina Bigović (KŽK Čelik), Zvjezdana Gagić (KŽK Čelik), Amra Đapo (ŽKK Play off), Nikolina Džebo (ŽKK Play off) i Aida Kalušić (KŽK Čelik).

Igračica godine, kao i najbolja obrambena igračica sezone, je košarkašica Čelika Jasmina Bigović, a njezina suigračica Aida Kalušić proglašena je najboljim centrom sezone. Najboljim trenerom proglašen je Slobodan Kecman, trener igračica Čelika.

Svoje mjesto u rezervnim petorkama našle su i Aldijana Iriškić, Marina Džinić i Irma Rahmanović.

"Mnogo potvrdnih primjera je bilo tijekom sezone kako je uprava ovog kluba učinila pravi potez pred početak prvenstva i opredijelila se da sastavi ekipu od domaćih najkvalitetnijih košarkašica, uz samo jednu igračicu sa strane. Potvrdu našeg uspjeha sad smo dobili od europske krovne kuće košarke", rekao je za Fenu član Uprave KŽK Čelik Nedžad Glibo.


IZVOR