Pocetna » Sport


Evroliga, najbolja liga na svetu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 932
Dodao/la: _Sweeper_
datum: 2011-11-07




U Americi već duže vreme preovladava mišljenje da bi igrači NBA lige bolje prolazili u životu da ih u pregovorima predstavljaju Stiv Neš ili Grent Hil. Sa Derikom Fišerom na čelu sindikata, igrači se spremaju da "ubiju" sezonu koja bi njima i vlasnicima donela više od četiri milijarde dolara.
Igrači se saginjati neće

"Ispostavili su nam ultimatum. To je neprihvatljivo", rekao je Fišer posle osam sati dugih pregovora, tokom kojih je igračima ponuđeno da uzmu između 49 i 31 odsto od pomenute četiri milijarde dolara.

Fišer je objasnio da igračima nikada ne bi pripalo 51 odsto prihoda, jer je taj postotak povezan sa nerealno projektovanim rastom prihoda čitave lige.

Sindikat igrača, koji se poslednjih nedelja suočavao sa svakojakim problemima, ima tri dana da prihvati ponudu, ili će im liga ponuditi znatno lošiji ugovor, koji bi mogao predstavljati kraj nada da će se u Americi ove godine igrati profesionalna košarka, bar ne na nivou na koji su svi navikli.

Suštinu spora predstavlja činjenica da je liga, ukupno gledano, prošle sezone "izgubila" 300 miliona dolara, pa vlasnici klubova traže od igrača da podnesu deo tereta.

Igrači, pak, traže da se prosečna zarada poveća sa sadašnjih pet na sedam miliona dolara za šestu godinu ugovora.