Pocetna » Zanimljivosti


Fantastična transformacija: Kako je Melisa izgubila 226 kilograma.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 868
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-02-01


Njena priča je epska. Hrabrost i upornost naveli su je da život i svoje telo promeni. Iz korena. Melisa Moris se oslobodila 226 kilograma sala. Imala je više od 300 kilograma kada je borba počela. Sada je žena pristojnih proporcija, majka. A bila je najteža na svetu.

Ranije joj je bilo potrebno 365 santimetara da bi sašila suknju, a sada ova žena iz Teksasa normalno kupuje u ženskim prodavnicama, bira modele, haljine, bluze, pantalone.
Njena priča ekranizovana je na TLC televiziji. Sedmogodišnji put od zavisnosti, opsesije koji je prešla opisuje kao težak, ali vredan truda. Ključan momenat za nju bio je kada je teško bolesna majka, tek operisana od raka, sva u zavojima ustala iz kreveta i pitala je: "Mogu li da ti spremim nešto da jedeš?".
- Mogla je da umre, ali se brinula da je ne budem gladna. A moja veličina je jasno ukazivala da i da sam gladna ne bi mi ništa falilo. To je bio okidač. Potražila sam pomoć doktora koji bi hteo da mi ugradi gastro bajpas. Znala sam da je to jedini način da se dovedem u red. Morala sam da smršam veoma mnogo da bi izvukla živu glavu - ispričala je Melisa kojoj je cilj bio da postane zdrava, a ne mršava osoba.

OKRUGLICA I ZA OLTAROM
Melisa je uprkos problemima sa kilažom stala pred matičara. Udala se za Krisa Morisa. Njen suprug seća se njenog enormnog apetita.
- Kući nisam dolazio bez barem dva Big meka, 20 Mek nugeta, čokoladica, sokova. Sada jede tri umerena obroka - kaže ponosni suprug. On je konačno postao njen partner, muž, otac, a ne samo nosač i negovatelj - Melisa godinama nije mogla da se kreće bez Krisove pomoći i mini skutera.
Ipak, niz pozitivnih fizičkih promena pratile su i negativne psihičke. Melisa nije mogla lako da se oslobodi svoje slike u ogledaju. Osećala se i bezvoljno da preokrene odnose us vom braku. Morala je da se suoči da drugačijim dužnostima.
- Moje samopoštovanje je godinama bilo ruinirano. Živela sam iz dana u dan sve gore. I kada sam postala vitka, sebe sam zamišljala kao debelu ženu. Ta slika nikako da mi ispari iz glave. Grozne stvari sam radila sebi, ali sada sam nova osoba. Moj muž čak sada u šali kaže da se plaši da ću da ga ostavim - priča Melisa koja gubitak kilograma doživljava kao povratak svog poštovanja i prihički oporavak.