Pocetna » Zanimljivosti


Fascinantno: Meci ispaljeni pod vodom stvaraju mini tornada




  Ocenite članak: 0
pregleda: 843
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-27

Slike iz Fascinantno: Meci ispaljeni pod vodom stvaraju mini tornada Slike iz Fascinantno: Meci ispaljeni pod vodom stvaraju mini tornada


Gevin i Den, na internetu poznati kao “Slou mo momci”, slikali su sebe kako pucaju iz oružja pod vodom kako bi prikazali različite efekte koje pištolj i revolver stvaraju u bazenu.



Oni su čitavu akciju snimali profesionalnom kamerom velike brzine “fantom V1610”, koja beleži 27.450 pojedinačnih slika u sekundi i prikazuje snimak na kome je akcija 1.000 puta sporija nego u stvarnosti.

Nakon ispaljivanja metka, nekoliko sekundi pre nego što metak potone na dno bazena, a mehurići isplivaju na površinu, na kraju cevi formira se mini tornado.



Meci zuje kroz vodu, ostavljajući za sobom tragove vazdušnih džepova i barut. “Imaju fenomenalan, metalni zvuk pod vodom”, komentarišu Gevin i Den, koji su postali pravi stručnjaci za usporene snimke.

Revolver izbacuje veću količinu gasa i proizvodi više mehurića nego pištolj s kratkom cevi.



“Posmatranje mehurića kako se pojavljuju i polako nestaju može da vas dovede u stanje nirvane”, navode autori snimaka, objavljenih na “Jutjubu”, koji je videlo više od 3,5 miliona ljudi.

Prilikom pucanja pod vodom, pritisak vode može da spreči izbacivanje čaure i ubacivanje novog metka, zbog čega je često moguće samo jedno ispaljivanje.


IZVOR



0   Spam
KeX   (2013-07-27 9:46 PM) [Sadrzaj]
super nema shta ... :D