Pocetna » Zanimljivosti


„Fejsbuk“ lice „Tviter“ profila




  Ocenite članak: 0
pregleda: 715
Dodao/la: Gale
datum: 2014-04-12

Slike iz „Fejsbuk“ lice „Tviter“ profila


Društvena mreža „Tviter“, u želji da privuče korisnike, uvodi novi izgled profila s većim fotografijama, kao i slobodniju kontrolu stranica, čime sve više podseća na „Fejsbuk“.

Kao deo promena koje društvena mreža Tviter uvodi, u narednih nekoliko nedelja, korisnici će na svom nalogu imati veće banere kao na Fejsbuku, moći će da istaknu na vrh koja im je interensantna tema tog dana, a same poruke (tvitovi) drugih korisnika biće blago uvećane.

Međutim, te promene neće biti aktuelne samo kada korisnik Tvitera pristupa nalogu preko mobilnog telefona. Mada, sudeći prema dosadašnjem trendu prilagođavanja novina različitim tehnologijama, može se očekivati da će novo lice mreže vrlo brzo stići i na ekrane telefona.



Predstavnici Tvitera otkrili su da je u februaru mreža imala oko 240 miliona korisnika, dok ih konkurentni Fejsbuk ima 1,23 milijarde širom sveta.

Tviter je besplatna onlajn društvena mreža i mikro-blog usluga koja omogućava svojim korisnicima da šalju svoje i čitaju tuđe mikro-tekstualne poruke - tvitove, ograničene na 140 slovnih mesta (karaktera).

Od marta 2009. godine, Tviter je zabeležio rast popularnosti u svetu. Često ga opisuju kao „internetski SMS“.


IZVOR