Pocetna » Sport


Ferguson: Nema panike




  Ocenite članak: 1
pregleda: 885
Dodao/la: Nacelnik
datum: 2012-01-05


Navijači Mančester junajteda ne pamte kada je njihov tim doživeo dva uzastopna poraza uz po tri primljena gola na svakom od tih duela. Posle Blekburna, koji je potpuno paralisao "đavole" na “Old Trafordu” (3:2), četu Ser Aleksa Ferusona u paramparčad je rastavio sjajni Njukasl na "Sent Džejms Parku" (3:0). Junajted je, tako, ponovo tri koraka u zaostatku za gradskim rivalom Sitijem, sa kojim se u nedelju sastaje u FA Kupu. Biće to prva u nizu teških utakmica koja očekuje Junajted u narednom periodu, tokom kojeg će se, pored Stouka i Boltona, koje čeka kod kuće, sastati sa Arsenalom i Čelsijem u gostima.

Menadžer Mančestera Ferguson, uprkos velikom padu forme njegovog tima, ne vidi razloga za preveliku brigu.

- Dovoljno smo iskusni da prevaziđemo ovu situaciju. Moramo samo popraviti rezultate u gostima. Ne paničimo. Izgubiti utakmicu u ovo doba sezone dešava se ponekad - ocenio je Ferguson.

Siti je pobedom nad Liverpulom (3:0) potvrdio da je trenutno najozbiljniji kandidat za titulu, što ni Ferguson ne spori.

- Njima dajem prednost, naravno - kratko je prokomentarisao 70-godišnji stručnjak.

Fergusona ne muči samo bodovna razlika u odnosu na gradskog rivala, već i zahuktali Totenhem. "Pevci" zaostaju tri boda za Junajtedom, ali imaju meč manje, samim tim i priliku da se potpuno izjednače sa aktuelnim prvakom.