Pocetna » Sport


FIFA: Pogodak Jamesa Rodrigueza najljepši na SP




  Ocenite članak: 0
pregleda: 780
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-07-21


Nakon ankete koju je provela Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) pogodak Kolumbijca Jamesa Rodrigueza Urugvaju u osmini finala Svjetskog prvenstva uvjerljivo je proglašen najboljim golom Svjetskog prvenstva.


U anketi je učestvovalo preko četiri miliona posjetitelja, te je njih čak 75 posto izabralo Rodriguezov pogodak za najljepši na Mundijalu u Brazilu.

Podsjetimo, Rodriguez je okrenut leđima prema golu na prsa primio jednu loptu od svog saigrača Abela Aguilara, istovremeno se okrenuo i iz voleja lijevom nogom, s neka 22 metra, opalio prema golu. Lopta je završila u gornjim lijevim rašljama Fernanda Muslere, a kompletni stadion Maracana je eksplodirao.

Posjetitelji su Jamesov pogodak proglasili ljepšim od onog Holanđanina Robina Van Persieja, kada je u utakmici protiv aktuelnog prvaka svijeta Španske u letu glavom lobovao Ikera Casillasa.

Kolumbijac je naslijedio Argentinca Maxija Rodrigueza iz 2006. godine, koji je postigao fantastičan pogodak protiv Meksika u Njemačkoj, te Diega Forlana (Urugvaj) koji je prije četiri godine sjajno poentirao u utakmici za treće mjesto u Južnoj Africi.


IZVOR