Pocetna » Zanimljivosti


Flertovanjem do napredovanja na poslu




  Ocenite članak: 1
pregleda: 827
Dodao/la: Impi
datum: 2012-07-21


Flertovanje sa kolegama i nadređenima na poslu ženama može da pomogne da napreduju na poslu, otkrila je nova provokativna studija. Istraživači tvrde da žene koje flertuju - muškarci na poslu više vole, ali isto tako im manje veruju.

Ženama njihov šarm može da pomogne da se probiju u poslu, ali će se suočiti sa mržnjom drugih kolega, piše Daily Mail. Pripadnice lepšeg pola koja koriste svoje čari na radnom mestu, one manje zadovoljne kolege smatraju "neiskrenima i nepoverljivima."

"Iako su nam draže žene koje flertuju, one nisu uverljive", rekla je Lora Krej s Univerziteta Kalifornija-Berkli.

Jedan deo istraživanja uključivao je i studente koji su gledali video snimke korporativnih pregovora – na jednom je žena-pregovarač dodirivala svoju kosu i pravila gestove kao da flertuje. Studenti se ona mnogo više dopala nego muški pregovarač, ali zajednička ocena bila je da nije baš ostavila utisak da zna o čemu se radi u pregovorima.

Pod flertovanjem na radnom mestu podrazumeva se "prijateljsko raspoloženje prema drugima, prirodno i iskreno osmehivanje, pristojan razgovor bez uvredljivih i vulgarnih seksualnih insinuacija i bez stvarnog interesovanja prema osobi koju pokušavamo da impresioniramo."

Istraživači veruju da ženama takvo ponašanje može da donese veliku prednost na radnom mestu i da im "otvori mnoga vrata", koja su drugima zatvorena. Ali, s druge strane donosi i antipatije kolega...