Pocetna » Sport


Fudbalska čarobnica iz Spartaka prešla u Barselonu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 761
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-17


San je postao java za Jelenu Čanković: 17-godišnja fudbalerka subotičkog Spartaka od naredne sezone nosiće dres Barselone, što je najveći transfer u istoriji ženskog srpskog fudbala.
Da bavljenje sportom piše najlepše životne priče pokazao je i slučaj srpske Ronaldinje, kako je Jelena svojevremeno dobila nadimak. Kada je imala 12 godina verovala je da će jednog dana zaigrati za slavni katalonski klub.
Sa 15 je postala član Spartaka u čijem dresu je najavila veliki potencijal, pa ni mlađe reprezentativne kategorije nisu mogle da se zamisle bez Čankovićeve. Samo tri godine kasnije, živeće svoje snove kao u pravoj bajci.

“Presrećna sam. Već duže vreme je Barselona pokazivala interesovanje za moj aganžman, problem je bio u činjenici da nisam punoletna, ali s obzirom da uskoro punim 18 godina, stekao se uslov da se tranfer realizuje. Zadovoljna sam uslovima i ambijentom koji mi je Barselona ponudila, zaista mi je srce puno što ću biti deo tako velikog kluba. Jako mi je teško što napuštam Spartak, klub koji mi je mnogo dao u ovih par godina i ne krijem da će Spartak uvek biti u mom srcu! Mnogo mi je teško što napuštam moje drugarice iz Spartaka, ali verujem da će one nastaviti da postižu dobre rezultate, uvek ću biti uz njih", rekla je Jelena za sajt subotičkog kluba.

Fudbalska čarobnica iz Srbije igra u veznom redu, rođena je 13. avgusta 1995. i samo nekoliko dana pre punoletstva, dobiće najlepši poklon. Od 29. jula i zvanično će postati stanovnik Barselone, zadužiti opremu katalonskog giganta i dobiti priliku da se pokaže na najvećoj sceni.

Zašto je baš Barselona insistirala na dovođenju srpske Ronaldinje, možete i sami da se uverite.


IZVOR



0   Spam
DrGreenthumb   (2013-07-17 0:51 AM) [Sadrzaj]
zanimljivo :)