Pocetna » Film


"Furious 7" obara sve rekorde na kino blagajnama




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1499
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-04-06


Debi sedmog filma iz franšize "Brzih i žestokih" ovog vikenda je pokorio svjetsku kino publiku


Oktanska akcija Brzi i žestoki 7 predstavila se svjetskoj publici premijerom 3. travnja, prije samo nekoliko dana. Rezultati koje je Furious 7 postigao tijekom ovog blagdanaskog vikenda iznenadili su sve.

"Brzi i žestoki 7" premijerno se prikazao istovremeno u 63 zemlje, što je za Universal jedno od najopsežnijih izdanja filma. Zarada na svjetskim kino blagajnama ovog vikenda dosegla je 384 milijuna dolara, što je najbolji rezultat među ostalim filmovima franšize.

Na domaćem terenu, SAD-u, "Brzi i žestoki" su prigrabili veliki dio publike te povukli zaradu od 143.6 milijuna dolara, dok su na svjetskom tržištu zaradili još dodatnih 240.4 milijuna. Tim brojkama Furious 7 je dosegao 4. mjesto u povijesti otvaranja filmova, odmah nakon 2 nastavka Harryja Pottera (Harry Potter i princ miješane krvi, Harry Potter i darovi smrti) i Osvetnika, koji su zaradili redom 483.2 milijuna, 394.4 milijuna i 392.5 milijuna dolara.

Rekorde koje su "Brzi i žestoki 7" potukli ovog vikenda uključuju: najveće uskršnje otvorenje u povijesti i najveće otvorenje za Universal, najzarađivaniju travanjsku premijeru i najuspješniji film za sve uključene glumce.

Mnogi predviđaju kako će "Brzi i žestoki 7" osvojiti još rekorda i da će ovo biti prvi film franšize koji će prevaliti zaradu od 1 milijarde dolara.

Za sada bilježimo svote koje će se i znatnije pojačati, jer film nije odradio sve svoje premijere na velikim tržištima poput Rusije, Kine i Japana.


IZVOR