Pocetna » Sport


Gađao Bolta flasom, pretukla ga džudistkinja




  Ocenite članak: 0
pregleda: 848
Dodao/la: katy02
datum: 2012-08-06


Gledalac koji je gađao Jamajčanina Juseina Bolta pred start trke na 100 metara na Olimpijskim igrama u Londonu, dobio je batine od džudistkinje Edit Boš.
Bolt je u nedelju u Londonu odbranio zlatnu olimpijsku medalju na 100 metara i postavio njovi olimpijski rekorda - 9,63 sekundi.

Međutim, pred sam početak trke, jedan pijani gledalac je bacio flašu, koje je pala blizu Bolta ali ga, na sreću, nije pogodila.

Holandska džudistkinja Boš, koja je prošle sedmice osvojila bronzu, na svom Tviter nalogu napisala je da je udarila pijanog muškarca koji je bacio flašu i da je zbog njega propustila trku.

"Videla sam pre trke muškarca kako šeta unaokolo i prijateljima sam prokomentarisala da je baš čudan. Tada je bacio flašu i u besu udarila sam ga nadlanicom. Potom ga je obezbeđenje pokupilo", rekla je ona posle britanskim medijima.

"Zbog njega sam propustila finale i mnogo mi je žao. Jednostavno ne razumem kako neko može tako nešto da uradi", dodala je Bošova.

Londonska policija potvrdila je da je muškarac uhapšen pod sumnjom da je izazivao nerede.

"Muškarac je vikao uvrede, a potom je bacio plastičnu flašu na stazu neposredno pre početka finalne trke na sto metara", saopštila je policija i dodala da je muškarac u pritvoru.