Pocetna » Zanimljivosti


Gaj Pirs: Od srpskog roštilja dobio sam mišiće




  Ocenite članak: 0
pregleda: 948
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-04-07


Popularni britanski glumac Gaj Pirs ispričao je da se sjajno proveo snimajući film „Lock out“ u Srbiji. Ovaj naučnofantastični triler premijerno će biti prikazan 13. aprila, a Pirs kaže da će našu zemlju prvenstveno pamtiti po hrani.

Pirs, poznat po filmskim hitovima „Memento“, „Poverljivo iz L.A.“ i „Katanac za bol“, glavni je lik ostvarenja koje kao producent potpisuje Lik Beson, a pričao je o svom iskustvu snimanja filma „Lock out“ u Srbiji.

Specijalna scenografija koja je podsećala na unutrašnjost svemirskog broda pravljena je u studiju PFI u Šimanovcima.

U filmu, pored Pirsa, igraju i Megi Grejs i Piter Stormar, kao i nekoliko domaćih glumaca mlađe generacije poput Bojana Perića, koga gledamo u seriji „Vojna akademija“, i Marka Janjića iz „Ustaničke ulice“.
-Veći deo filma je sniman u Srbiji, zbog čega smo imali neke zanimljive situacije s prevodom jer smo radili sa srpskim i francuskim tehničarima - kazao je Pirs, koji je zbog uloge američkog agenta po imenu Snou morao sve vreme da bude u odličnoj fizičkoj kondiciji.

Pirs se prvo našalio kako je zbog toga stalno uzimao steroide, ali je zatim objasnio kako je zapravo održavao telesnu formu.

- Bio sam na zdravom režimu, zdravom u sarkastičnom smislu jer sam uzimao proteine u prahu, jeo dosta srpskog mesa i dizao tegove u srpskoj teretani - ispričao je Pirs.

Junak čuvenog filma „Memento“ igraće čoveka koji je greškom osuđen i odveden u zatvor koji je namenjen najsurovijim kriminalcima. Njegov jedini spas iz gotovo
bezizlazne situacije je da pomogne američkoj vladi da spase predsednikovu ćerku koju su tokom posete zatvoru oteli zatvorenici.

Ta uloga poverena je Megi Grejs, koje se naša publika najviše seća po seriji „Izgubljeni“ (Lost).