Pocetna » Zanimljivosti


Gde su šefovi najbolji na svetu?
  Ocenite članak: 0
pregleda: 260
Dodao/la: Gale
datum: 2013-11-17

Slike iz Gde su šefovi najbolji na svetu? Slike iz Gde su šefovi najbolji na svetu?


Bern -- Čak 80 odsto Švajcaraca zadovoljno je profesionalnim odnosom sa svojim pretpostavljenim, što predstavlja evropski rekord.Sa daleko nižim procentom, na drugom i trećem mestu su Francuska i Holandija.

Studiju su sprovele istraživačke kuće "JobCloud" i "The Network" među ukupno 5.600 zaposlenih u Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Belgiji, Švedskoj i Holandiji.

Poslednja dva mesta na listi obuhvaćenih zemalja zauzimaju Nemačka i Austrija, piše švajcarski list 24 sata.

I na evropskom nivou, odnosno na nivou svih zemalja koje su bile u fokusu istraživanja, većina zaposlenih je zadovoljna svojim pretpostavljenim, tako da je njih 70 odsto u proseku izjavilo da ima korektne odnose sa šefom, dok preostalih 30 odsto tvrdi da im je atmosfera na poslu loša, da umanjuje njihovu produktivnost i da bi želeli promenu rukovodstva.U Švajcarskoj 80 odsto anketiranih je zadovoljno šefom, dok bi samo sedam odsto želelo promenu pretpostavljenog, što je najniži procenat na listi obuhvaćenih zemalja.

U Nemačkoj i Austriji, scenario je suprotan, tako da 24 i 20 odsto ispitanika iz ovih zemalja, respektivno, trpi posledice loših odnosa sa pretpostavljenima.


IZVOR