Pocetna » Ljubav i Sex


Gde žene greše u seksu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 911
Dodao/la: Anna_Anna
datum: 2012-04-01


Da ne ispadne da su muškarci uvek krivi za sve, evo najčešćih grešaka koje žene prave u seksu.

Dame, budite iskrene, čim u seksu nešto zaškripi, počnete da razmišljate u čemu vaš partner greši, zar ne? Muškarce (često neopravdano) prati loša reputacija kada je u pitanju poznavanje ženskog tela, što ih čini idealnim "krivcima" za sve čime niste zadovoljne u seksu. Naravno, deo odgovornosti (i to dobar deo) za seks koji će vam pomutiti pamet je na njima, ali, znate kako se kaže - za tango je potrebno dvoje. Pa da vidimo, gde to žene najčešće greše u seksu...


Nikad ne inicirate seks.Žene često brinu da će njihovo ponašanje biti pogrešno protumačeno, a one okarakterisane kao "agresivne", pa iz tog razloga radije čekaju da muškarac inicira seks. To je jedna od najvećih grešaka koju možete da napravite. Potpuno je ok da tražite ono što vam je potrebno (ili ono što želite, ako vam tako zvuči manje "strašno"). Ako stalno čekate da on povuče prvi potez, može se desiti da vaš partner počne da se oseća kao da među vama ne postoji razumevanje na tom polju, što može da dovede do problema, prvo u krevetu, a onda i u vezi. Žene seks žele koliko i muškarci, i nema razloga da se toga stidite. Kad želite seks - stavite mu to do znanja.

Brinete se zbog svog izgleda.Ako tokom seksa razmišljate o tome kako izgledate, niti možete da uživate, niti možete da se opustite, a onda ništa od orgazma. Toliko je jednostavno. Dakle, ne razmišljajte o svojim "slabim tačkama". Ako ste već završili u krevetu, to znači da više nikoga ne treba da bude briga ni za vaš stomačić, ni za (verovatno nevidljivi) celulit, ni za suviše velike ili suviše male grudi, uključujući i vas same... Uživajte.

Pretpostavljate da je seks za muškarce usputna stvar.To može biti prilično uvredljivo. Muškarci imaju osećanja, seks je za njih jednako važan i intiman čin kao i za vas i nemojte umanjivati značaj toga. Zablude da "muškarci nisu romantični" i da "žene nisu seksualna bića" su verovatno među najglupljim pretpostavkama savremene civilizacije.

Mislite da je njemu uvek do seksa.Ovo je uglavnom tačno do određenih godina, ali iako na prvi pogled možda deluje super biti u vezi sa nekim ko uvek može i hoće, odnos sa zrelim muškarcem koji na prvom mestu zna šta radi (kad je o seksu reč) doneće vam mnogo više zadovoljstva. Svakodnevni stres, problemi na poslu i tempo savremenog života utiču na muški libido, tako da povremeni nedostatak interesovanjane bi trebalo da shvatite lično. To što mu ponekad nije do seksa nema nikakve veze sa ljubavlju, niti znači da vas više ne voli.

Pretpostavljate da će vam pročitati misli.
Nema nikakvog razloga da izbegavate razgovore o seksu. Koliko god vas muškarac sa kojim ste u vezi voleo, i koliko god bio dobar ljubavnik, ne može znati šta želite dok mu to i ne kažete. Ali, svoje želje bi trebalo da izrazite tako da mu ne povredite ego. Dakle ne "šta to bre radiš" ako vam nešto ne prija, nego "ovo je divno" kad u nečemu uživate.

Uznemirite se kad on predloži da probate nešto novo.
To što želi da isproba nešto što niste radili do tada ne znači da nije zadovoljan seksom, niti da nije srećan, niti da vas ne voli. Ni ovo ne bi trebalo da vas uvredi, shvatite to kao poziv na uživanje. Uostalom, ne možete da znate da li će vam se nešto dopasti dok ne probate, zar ne?