Pocetna » Estrada i Tv


Glumac iz Harryja Pottera pronađen mrtav u Dolini smrti




  Ocenite članak: 0
pregleda: 938
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-07-13


Britanski glumac Dave Legeno, koji je glumio zlikovca u tri filma "Harry Potter", umro je dok je pješačio kalifornijskom Dolinom smrti.


Policija je kazala da je 50-godišnjeg Legana pronašao par šetača te da je izgledao kao da je umro od posljedica vrućine.

Glumio je vukodlaka Fenrira Greybacka u "Harryju Potteru" i imao uloge suprotne Bradu Pittu u filmu "Snatch" i Christianu Baleu u filmu "Batman Begins". Trebao se pojaviti i u filmu koji će uskoro biti kinima "Sword of Vengeance".

Legano je bio profesionalni bokser, hrvač i umjetnik.

"Izgleda da je Legano preminuo od problema s vrućinom, ali uzrok smrti odredit će Inyo County Cornern. Nema naznaka da je riječ o nasilnoj smrti", kazao je glasnogovornik policijskog ureda Californije.

Njegov kolega iz filma "Harry Potter" Tom Felton, koji je igrao ulogu Dracoa Malfoya, odao je počast Leganu na Twitteru.

"Pogođen sam viješću o smrti Davea Legana. Bio je iskreni, veliki prijatelj i džentlmen. Bilo je zadovoljstvo raditi s njim. Imao je veliki talenat i srce od zlata", napisao je.

Dolina smrti je najtopliji nacionalni park u SAD-u koji je bazen 86 metara ispod nivoa mora. Nalazi se u blizini granice sa Nevadom na površini od 7.800 kvadratnih kilometara. Prosječna temperatura u julu ovdje iznosi 48 stepeni celzijusa.


IZVOR