Pocetna » Estrada i Tv


Glumac koji zloupotrebljava muziku
  Ocenite članak: 0
pregleda: 284
Dodao/la: Gale
datum: 2014-07-02

Slike iz Glumac koji zloupotrebljava muziku Slike iz Glumac koji zloupotrebljava muziku


Svega dve nedelje nas dele od koncerta britanskog glumca i muzičara Hjua Lorija. Skoro je sigurno da će doktor Haus u Centru „Sava“, 14. jula davati recepte, ali ovog puta nešto drugačije. Biće to recepti za uživanje u odličnoj muzici.

Budući da se uvek nađe neko ko će komentarisati kako glumcu nije mesto u muzici, Hju Lori je rešio da se na originalan način opravda i objasni šta ga je navelo da se posveti jednom tako zahtevnom žanru kao što je bluz.„Nisam rođen u Alabami 1890. godine. To verovatno do sada već znate. Nisam jeo kačamak, bio najamni radnik na farmi niti putovao vozom u teretnom vagonu. Ciganka nije pomagala pri mom rođenju, a kerberi mi ne dahću za vratom. Bar koliko znam. Slušajući moje ploče jasno je da sam belac, Englez iz srednje klase koji otvoreno zloupotrebljava muziku i mitove američkog juga.

I kao da to samo po sebi nije dovoljno loše, uz to sam i glumac. Jedan od onih slinavaca koji bez bebi-siterke ne ume da se snađe na aerodromu. Ne bi me iznenadilo da najednom otkrijem da su mi istetovirana neka kineska slova na zadnjici. Ili laktu. Svejedno. Najgore od svega je što sam prekršio važan zakon umetnosti, muzike i planiranja karijere: glumci bi trebalo da glume, muzičari da sviraju. To se tako radi. Pa, ne kupujete ribu od zubara, od vodoinstalatera se ne traži finansijski savet. Zašto bi onda neko slušao svirku jednog glumca?

Odgovor je da odgovora nema. Ako vam je važan pedigre, onda ga potražite negde drugde, jer ja nemam ništa što bi odgovaralo vašim potrebama.“

Britanski glumac i muzičar Hju Lori ovog leta će nastupiti u Beogradu, u sklopu svetske turneje na kojoj predstavlja prošlogodišnji album Didn't It Rain.Pred publiku u Centru „Sava“ izaći će sa svojim "The Copper Bottom" bendom 14. jula u 20.30 časova.

Ulaznice se prodaju na svim prodajnim mestima „Eventima“ širom Srbije, „Dalas mjuzik šopu“ (Sremska 2), kao i na blagajni Centra „Sava“. Cena karata iznosi 2.200, 3.400, 4.300 i 6.900 dinara.


IZVOR