Pocetna » Zanimljivosti


Goli kauboj sa Tajms skvera dobio konkurenciju - golog Indijanca




  Ocenite članak: 0
pregleda: 919
Dodao/la: katy02
datum: 2012-08-06

Slike iz Goli kauboj sa Tajms skvera dobio konkurenciju - golog Indijanca


Goli kauboj koji već više od decenije zabavlja prolaznike na njujorškom Tajms skveru dobio je konkurenciju - golog Indijanca.
Robert Bark, goli kauboj, bez obzira na vremenske uslove već 13 godina obitava na Tajms skveru, noseći samo Stetsonov šešir, bele kaubojske čizme i male, uske bele gaće. On je, uz velike ekrane i svetlucavu novogodišnju kuglu, za turiste jedno od obeležja svetskog raskršća - Tajms skvera.

Ali Bark nije više usamljeni rendžer. U grad je stigao goli Indijanac.

Sa perjanicom na glavi, čizmama od antilopa sa resama i gaćama podjednako uskim kao kod "rivala", goli Indijanac opisuje sebe kao novog "golog kralja" Tajms skvera.

"Mnogo sam vitalniji i energičniji. Kauboj deluje umorno. On je trenutno u osetljivoj poziciji, čovek koji pati", izjavio je Indijanac za AFP, koji se, ne želeći da kaže svoje pravo ime, predstavio kao Adam Dejvid.

Dva skoro gola čoveka su razdvojena svega nekoliko metara i obojica se trude da privuku pažnju turista.

Bark tvrdi da nije zabrinut i da je polaskan "tom imitacijom". Ipak nastoji da natera svog rivala da skloni sa svojih gaća logo "Goli Indijanac", tvrdeći da to ugrožava njegovo obležje "Goli kauboj", ispisano rukom na donjem vešu.



Svirajući gitaru u zagušenoj saobraćajnoj i turističkoj zoni, goli kauboj na svakih nekoliko minuta prilazi ženama. Pozira pored njih za fotografisanje i poziva turiste da dodirnu njegove razvijene grudi.

Jedna Britanka se namrštila kada joj je predložio da stavi ruku na njegovu zadnjicu, ali je ubrzo njena grimasa prerasla u osmeh.

Kauboj kaže da dnevno zaradi i do 1.000 dolara, dok Indijanac za sada zarađuje između 200 i 500 dolara, uveren da će malo više marketinga udvostručiti tu cifru.

Četrdesetjednogodišnji vetaran uličnog performansa veruje pak da goli Indijanac, koji se pojavio prošlog meseca, neće dugo opstati.

"Imam na hiljade sitnih trikova, koje on ne zna", rekao je kauboj, dok počinje pesmu u kantri stilu, pokazujući svoje bicepse grupi žena koje se kikoću.

Tokom godina kauboj je osmislio svoju liniju majica, čizama i gaća koje su dostupne na njegovom sajtu.