Pocetna » Zanimljivosti


Google otkriva s kim ste se najviše dopisivali i šta pretražujete
  Ocenite članak: 0
pregleda: 336
Dodao/la: Anna_Anna
datum: 2012-04-09


Zvaničnici kompanije Google su odlučili na svom zvaničnom blogu pojasniti nekoliko stvari vezanih za aktivnost na Googleu i Gmailu. Novi dodatak se zove Account activity (aktivnost na nalogu) i ukoliko se opredijelite za novi dodatak, svaki mjesec ćete dobijati izvještaj o aktivnostima koje ste taj mjesec poduzeli i samo ćete vi vašom šifrom imati pristup tome. "Svaki dan se trudimo poboljšati tehnologiju i pojednostaviti je. Želimo da se Google stopi sa vašim životom. Ali, ponekad je dobro da se zaustavimo i pogledamo šta radimo dok smo online", napisano je na zvaničnom Google blogu.

Prilikom aktivacije Google će vam poslati mail u kojem će stajati uputstvo da otvorite izvještaj o aktivnostima naloga. Nakon toga otvara se nova stranica gdje upisujete šifru zbog sigurnosti i onda možete pristupiti traženim podacima.

Najvažnije informacije koje možete dobiti putem ovog dodatka su aktivnosti komunikacije preko e-maila, chata i pretraživani pojmovi na Googleu, kao i aktivnosti na YouTubeu.

Možete lako pregledati sa kim ste se i koliko dopisivali i da li je još neko pristupao vašem nalogu, kao i sve pretrage koje ste obavili tokom proteklog mjeseca.