Pocetna » Nauka


Gvozdeni čovek ipak iz svemira?




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1532
Dodao/la: Petar_Veliki
datum: 2012-09-30

Slike iz Gvozdeni čovek ipak iz svemira?


Nemački naučnici otkrili su da je misteriozna skulptura muškarca u oklopu iz 11. veka, tzv. Gvozdeni čovek, koju je grupa esesovaca pronašla na Tibetu 1938. godine, napravljena od meteorita.


Time je, reklo bi se, potvrđeno da ta skulptura dolazi iz svemira. Tako su bar svetski mediji pohrlili da rastumače.

Tim nacističkih arheologa na čelu sa Ernstom Šeferom pronašao je „Gvozdenog čoveka" neposredno pre početka Drugog svetskog rata, a reč je o skulpturi muškarca u oklopu na čijim se prsima nalazi obrnuti kukasti krst.

Naučnici sa univerziteta u Štutgartu tvrde da je reč o budističkom bogu Vaišravanu i da statua visoka 24 santimetara i teška 10,6 kilograma potiče iz 11. veka.

Ono što naučnici tvrde sa sigurnošću, jeste da je reč o materijalu koji dolazi iz svemira, jer je skulptura isklesana od meteorita i jedina je statua načinjena od tog materijala (analiza je pokazala da se radi o gvozdenom meteoritu koji sadrži nikl, kobalt, hrom, galijum i germanijum).

Ipak, činjenica je da se radi o Činga gvozdenom meteoru čiji su komadi rasuti na području istočnog Sibira i Mongolije, a Činga je jedan od 113 olovnih meteorita pronađenih na Zemlji.

Ipak, ne zna se ni zašto su nacisti odneli skulpturu u Nemačku, ali pretpostavlja se da ih je privukla mistika koja okružuje predmet, kukasti krst koji se nalazi na njemu, kao i činjenica da su Adolf Hitler i njegovi saradnici bili opsednuti okultizmom.

 

„Gvozdeni čovek" je jedini poznati ljudski prikaz do sada isklesan od meteorita.

„Ako se uzme u obzir samo materijal od koga je napravljena skulptura, njena vrednost je oko 15.500 evra. Sa druge strane, ako se računa i starost statue može se reći da je reč o neprocenjivom komadu", objašnjava profesor Elmar Buhner sa Univerziteta u Štutgartu.


0   Spam
Sasa77   (2012-10-22 2:31 PM) [Sadrzaj]
Silver Surfer je verovatno svratio u 11 Veku malo do zemlje i ostavio ovu statuu kao mali znak pažnje na zemlju koja mu se veoma svidela u to vreme,a kukasti krst je posebno izradio... xd smeh cao

+1   Spam
Evangele   (2012-10-20 10:28 PM) [Sadrzaj]
Iz svemira je,sigurno su je vanzemaljci napravili... kao da