Pocetna » Zanimljivosti


Gvozdeni presto iz "Igre prestola" od danas na Kalemegdanu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 457
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-06-01


Popularni presto iz HBO megahit serije “Igra prestola” u srpsku prestonicu stiže u subotu, 31. maja, a obožavaoci ekranizovanog ciklusa romana Džordža R.R. Martina “Pesma leda i vatre”, moći će da “zauzmu” Presto, da se slikaju u njemu te nakratko zavladaju fantastičnim svetom Vesterosa, sve do srede, 4. juna.


S obzirom na tragičnu situaciju koja je pogodila našu zemlju, Gvozdeni presto će u Srbiji biti povezan sa humanitarnom akcijom za žrtve poplava. Naime, HBO poziva sve fanove i građane da im se pridruže u skupljanju pomoći i pošalju SMS na 1003 .
Građani će Presto moći da zauzmu već od subote, 31. maja, od 11 časova, kada će svečano biti otkriven i u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu, na kojem će, od 10 do 21 čas, svakog dana biti izložen sve do srede, 4. juna. Presto je u svim zemljama kroz koje je prošao izazvao neverovatno interesovanje. Fanovi serije čekali su u redu satima samo da bi osetili “moć” čuvenog Prestola oko koga se, evo već četvrtu sezonu, bori nekoliko plemićkih porodica iz Vesterosa
Gvozdeni presto koji će bitii izložen u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu, zapravo je replika originala iz serije (čiju četvrtu sezonu na HBO premijerno gledamo ponedeljkaom u 20.05, a već u jutarnjim satima dostupna je na HBO GO-u na kojem se mogu videti sve sezone “Igre prestola”) . Napravljen je u prirodnoj veličini, i “moćnih” je dimenzija. Presto je visok 220 centimetara, širok 165, a dugačak 185 centimetara. Njegova težina je 135 kilograma.

Otvaranje će pratiti vitezovi borilačkog društva “Svibor”.


IZVOR