Pocetna » Zanimljivosti


Hakeri pokrali kreditne kartice - hoce budu humani




  Ocenite članak: 1
pregleda: 878
Dodao/la: Skorpion
datum: 2011-12-27


Grupa hakera saopštila je da su ukrali više hiljada mailova, internet lozinki i podataka sa kreditnih kartica iz baze privatne nevladine organizacije za prikupljanje i analizu globalnih informacija "Stratfor" sa sedištem u Ostinu u američkoj državi Teksas, javio je danas britanski Bi-Bi-Si. Neobični lopovi žele da dođu do više miliona dolara koje planiraju da proslede različitim humanitarnim organizacijama.

Hakeri su obećali da je to samo početak "božićnog napada na dugu listu meta" koja bi mogla da potraje celu sledeću nedelju.

Pripadnik hakerske grupe "Anonimus" naveo je u internet poruci da je ta grupa iskoristila kreditne kartice krijenata "Stratfora" jer ta organizacija ne šifrira podatke, navodi BBC.

Ukradeni su podaci sa više od 90.000 kreditnih kartica zaposlenih u pravosudnim i obaveštajnim organima, kao i od novinara.

Na listi se, između ostalih, našli podaci zaposlenih u Armiji SAD, Vazduhoplovne snage SAD i Policije Majamija, navode agencije.

Iz "Stratfora" su saopštili da su zamrzli mejlove i svoje servere na neko vreme, pošto su saznali za upad hakera u njihovu bazu podataka.

U elektronskom pismu, koje je potpisao izvršni direktor "Stratfora" Džordž Fridman navodi se da ta kompanija sarađuje blisko sa američkim pravosudnim organima kako bi se otkrilo ko stoji iza hakerskog napada.


+1   Spam
ElGato   (2011-12-29 0:19 AM) [Sadrzaj]
Zanimljivo. cool