Pocetna » Zanimljivosti


Hakeri upali na sajt Ustavnog suda i promijenili ustav Mađarske
  Ocenite članak: 0
pregleda: 274
Dodao/la: Xardas
datum: 2012-03-05


U "izmjenjenoj verziji" ustava hakeri su ubacili odredbu da narod ima pravo da ukloni tiraniju ili da se bori protiv nje.

Prema "Indexu", hakeri su dodali nekoliko odredbi zakona, pa su tako uneli da oni koji rade u sektoru informacionih tehnologija mogu da odu u penziju sa 32 godine i da im treba dati penziju u iznosu od 150 odsto zarade koju su imali.

Također, u "izmjenjenoj verziji" ustava hakeri su ubacili odredbu da narod ima pravo da ukloni tiraniju ili da se bori protiv nje. Portparol Ustavnog suda Andraš Šereg je rekao da su uklonjene sve "izmjene" u tekstu novog ustava koje su unijeli hakeri.

Hakerska grupa "Anonimni", koja postoji od 2008. godine, bori se protiv cenzure na Internetu i svega što predstavlja krupni kapital, a do sada je srušila brojne sajtove, među kojima prošlog mjeseca i Internet stranicu Interpola.

Policija u Argentini, Čileu, Kolumbiji i Španiji uhapsila je krajem februara 25 osoba koje se sumnjiče da pripadaju hakerskoj grupi "Anonimni" koja je izvela ilegalne upade na websajtove u tim zemljama.


0   Spam
BMW   (2012-03-06 11:47 AM)
Neka