Pocetna » Zanimljivosti


HBO sprema seriju Watchmen! Autor stripa ju je prokleo!
  Ocenite članak: 0
pregleda: 878
Dodao/la: Nutella92
datum: 2018-08-23


Dok fanovi nestrpljivo čekaju da se vrate Igra prestola i Zapadni svet, da ne pominjemo treću sezonu Pravog detektiva, HBO je iznenada najavio seriju Watchmen koja stiže već sledeće godine.

Glumačku postavu serije čine Redžina King, Džeremi Ajrons, Don Džonson, Tim Blejk Nelson i mnogi drugi. Za sada se zaplet i dalje drži u tajnosti, jedino se zna da će na kreativnom kormilu serije biti Dejmon Lindelof, koji je oduševio i kritiku i publiku serijom “The Leftovers”. Međutim, ne dele svi oduševljenje ekranizacijom za seriju popularnog stripa. Među prvima, njegov autor.

“Proklinjem i ovaj grozni film, i sve vezano za njega”, izjavio je jednom Mur. Odbio je da primi novac za ustupanje likova i priče, i nikada nije pogledao film.

Čak je i Snajder rekao da ne misli da bi ova priča mogla da bude serija, jer bi za jednu CGI scenu sa Dr Menhetnom “televizija morala da potroši novca koliko za celu epizodu druge serije”.

Film na sajtu “RottenTomatoes” ima ocenu od 63%, što i nije impresivno, a kritičari su bili podeljeni – dok su ga jedni obasipali pohvalama, drugi su kritikovali eksplicitne scene, konfuzni narativ i dužinu trajanja od neverovatnih 163 minuta.

“Radnja je smeštena u alternativnu istoriju, gde su superheroji odmetnici. Obuzeće vas nostalgija ako ste voleli ovaj kultni grafički roman, dok će vas istovremeno osvojiti svojom potpuno novom autentičnošću,” saopštio je HBO.
IZVOR