Pocetna » Film


„Iks-men“ obora rekorde na blagajnama




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1494
Dodao/la: Gale
datum: 2014-05-27

Slike iz „Iks-men“ obora rekorde na blagajnama


Najnoviji nastavak X-Men franšize X-Men: Dani buduće prošlosti apsolutno je dominirao protekli vikend kinima diljem svijeta te je iza sebe ostavio Godzillu kojoj je ovo tek drugi tjedan prikazivanja.

Film iz franšize koja je počela još prije 14 godina (X-Men) u SAD-u je startao s 90 milijuna, a u ostatku svijeta sa 171 milijun dolara te bi mogao postati najisplativiji u franšizi čiju 'titulu' trenutno nosi X-Men: Posljednja fronta iz 2006. godine. No, iako postoje šanse za to stručnjaci podsjećaju kako treba imati na umu da je interes za X-Men lagano pao, a publika je preusmjerena na druge superjunake (Osvetnici ili Spider-Man).



Godzilla je pala na drugo mjesto, a s obzirom na golemu reklamnu kampanju i filmove tog tipa može se reći kako je očekivani uspjeh izostao. Dosad je SF zaradio 315 milijuna dolara, što je skoro duplo više od budžeta.

Na trećem mjestu nalazi se nova komedija Obiteljski kaos s Adamom Sandlerom i Drew Barrymore koja nije doživjela neki uspjeh svoj prvi tjedan (16 milijuna dolara ukupno). Kod nas film dolazi tijekom ljeta, 3.7.

Četvrti su Susjedi iz pakla koji su s obzirom na mali budžet (18 milijuna) ostvarili odličan uspjeh sa 181 milijun dolara. Petorku zaključuje Čudesni Spider-Man 2 koji je u četiri tjedna zaradio skoro 680 milijuna dolara, ali i dalje je najlošiji u Spider-Man franšizi (podaci s BoxOfficeMojo).

Ovaj tjedan u američkim kinima starta fantastika Gospodarica zla s Angelinom Jolie u glavnoj ulozi i vestern komedija Tko preživi, pričat će gdje su uloge ostvarili Seth MacFarlane, Charlize Theron, Liam Neeson, Amanda Seyfried, Sarah Silverman, Giovanni Ribisi i Neil Patrick Harris. Oba filma kod nas stižu tjedan kasnije, 5.6.

Kod nas od četvrtka možete gledati triler Dva lica siječnja i SF Na rubu budućnosti koji u SAD-u starta tjedan kasnije.



IZVOR