Pocetna » Zanimljivosti


Indijska devojčica ukrotila šest kraljevskih kobri




  Ocenite članak: 2
pregleda: 1093
Dodao/la: Asuris
datum: 2012-01-18

Slike iz Indijska devojčica ukrotila šest kraljevskih kobri




Indija je dugo poznata kao zemlja ukrotitelja zmija. Ali ovaj slučaj je nešto veoma neobično: osmogodišnja devojčica igra se po ceo dan ne sa drugom decom, već sa šest kraljevskih kobri.

Kajol Kan živi u selu Gatampur u Utar Pradešu sa roditeljima, šest sestara, dva brata i šest kobri - kućnih ljubimaca koje su njene najbolje prijateljice. Ona potiče iz porodice lovaca zmija i nada se da će nastaviti stopama svoga oca jednog dana.

Njen otac, 55-godišnji Tadž Mohamad radi kao lovac na zmije u Gatampuru već 45 godina. On je već preneo svoje umeće na sina, ali je neočekivano postao mentor i svojoj kćerki Kajol. Devojčica je navikla da zmije puze oko nje još od kada je bila beba, pa samim tim ne oseća strah u njihovom prisustvu. U stvari, ona više voli druženje sa svojim gmizavim prijateljicama nego da ide u školu.

Iako su je prijateljice izujedale nekoliko puta - po stomaku, obrazima i rukama - to je uopšte nije obeshrabrilo. Kajol se uvek u potpunosti oporavi zahvaljujući biljnom leku svog oca koji je porodična tajna što se prenosi sa generacije na generaciju.

- Meni je baš zabavno sa kobrama. Boli me kad me ugrizu, ali ponekad je moja krivica jer ih zadirkujem. Meni je sve to smešno - kaže Kajol.

Iako su devojčica i njen tata srećni dok hvataju i igraju se sa zmijama, majka brine za svoje dete. Salma Bano (45) želi da njena ćerka prekine da se igra sa zmijama i posveti se školi.

- Želim da ide u školu kao druga deca. Trudim se da je nateram da uči kod kuće, ali ona stalno drži zmije po sebi i to je ometa - kaže mama koja je prestravljena idejom da Kajol, zbog svoje ljubavi prema zmijama, možda nikada neće naći muža.


+1   Spam
ElGato   (2012-01-24 11:30 PM) [Sadrzaj]
Svaka njoj cast.