Pocetna » Zanimljivosti


Instagram uvodi razmenu privatnih poruka




  Ocenite članak: 0
pregleda: 719
Dodao/la: Gale
datum: 2013-11-27

Slike iz Instagram uvodi razmenu privatnih poruka Slike iz Instagram uvodi razmenu privatnih poruka Slike iz Instagram uvodi razmenu privatnih poruka


Nova opcija bi za 200 miliona korisnika trebalo da bude dostupna u sledećoj verziji Instagrama koja će se pojaviti, kako se planira, pre kraja ove godine



Instagram bi uskoro trebalo da ponudi korisnicima opciju razmene privatnih poruka, a popularni servis za deljenje fotografija i kratkih video-snimaka eksperimentiše i s idejom grupne razmene poruka, navodi sajt gigaom.com, pozivajući se na izvore bliske kompaniji.

Nova opcija bi za 200 miliona korisnika trebalo da bude dostupna u sledećoj verziji Instagrama koja će se pojaviti, kako se planira, pre kraja ove godine.

Smart telefoni su lep poklon za praznike i prilika da se mnogi korisnici prvi put susretnu sa Instagramom koji treba da privuče njihovu pažnju, pa ovaj potez ima smisla.



Najave da će Instagram ponuditi opciju razmene poruka došle su ubrzo pošto su se pojavile glasine da vlasnik Instagrama kompanija Facebook nije uspela da kupi Snapchat aplikaciju koja sama uništava poruke, fotografije i video-snimke posle svega nekoliko sekundi, iako je ponudila tri milijarde dolara.

Glasine kažu i da je Googleova ponuda bila i bolja – kompanija je ponudila četiri milijarde dolara za kupovinu Snapchata.

Opcija razmene poruka trebalo bi da privuče mlađe korisnike Instagrama, koji sve manje koriste Facebook okrećući se aplikacijama poput Snapchata koje im omogućavaju vizuelno izražavanje.



I dalje se ne zna kako će funkcionisati razmena poruka, ali je verovatno da će korisnici moći da dele fotografije direktno, s određenim prijateljima ili grupama prijatelja.

Instagram je startovao kao platforma za razmenu fotografija, ali je s vremenom evoluirao u mrežu koja je uspela da stvori socijalne kontakte među korisnicima. Ta jednostavnost zbog koje su korisnici bili oduševljeni Instagramom od njegovih početaka može biti narušena, a nova opcija bi mogla da naiđe na neodobravanje korisnika.


IZVOR