Pocetna » Ljubav i Sex


Izliječite slomljeno srce




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1225
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-07-20


Sve je dobro dok ste s voljenom osobom i dok vam cvjetaju ruže, no kako preživjeti kad romansi dođe kraj - to je pravo pitanje. Iako u prvim trenucima raskida ljubavne veze jednostavno ne možete zamisliti kako ćete živjeti bez njega ili nje, to ipak ne smije biti smak svijeta. Važno je da znate da će vrijeme učiniti svoje i donijeti olakšanje. U međuvremenu nemojte sažalijevati sami sebe i ne zatvarajte se na duže iza četiri zida.


Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći kako dalje.

SUZE: Smjenjivanja osjećanja bjesa, ljubavi, tuge i suza su nešto što je nakon raskida uobičajno. Umjesto da ignorišete i potiskujete te emocije, najbolje je da im se prepustite. Bez stida plačite, utopite tugu u čokoladi ili uradite nešto treće. Bitno je samo da vas to nešto smiruje i prazni od negativnih osjećanja.

BEZ PITANJA: Problem kod ružnog raskida je taj što nikada nećete pronaći odgovore na sva pitanja koja vas muče. Ne trošite uzaludno vrijeme razmišljajući "šta bi bilo kad bi bilo", zbog čega je došlo do prekida veze, kao i ko je glavni krivac. Ako vam je jasno bivši partner ili partnerka stavio na znanje da je veza gotova, prestanite da se nadate uzalud i okrenite se budućnosti. Prestanite ponovo proživljavati svoju vezu u razgovorima s prijateljima.

BLOKIRANJE: Jedini način da nekoga istinski prebolite i nastavite normalno da živite je da prekinete sve moguće veze koje ste imali s voljenom osobom. To znači da nema razgovora, nema SMS poruka, komunikacije preko Facebooka, nema odlaženja na mjesta gdje možete da se sretnete, nema ničega. Potpuna izolacija od filma u kom nemate više jednu od glavnih uloga je najbolje rješenje za vas.

ČIŠĆENJE: Iz kuće, auta, posla sklonite sve što vas podsjeća na njega ili nju. To se odnosi i na malenu sliku koju nosite u novčaniku ili čuvate u mobilnom telefonu. Ne iščitavajte ponovo stare poruke, mejlove i slično.

UGAĐANJE: Posvetite se sebi i ispunjavanju želja koje niste mogli da ostvarite dok ste bili u vezi. Slomljeno srce vam je otvorilo oči - vrijeme je za radikalne poteze. Promijenite frizuru, otputujte negdje sa prijateljima, kupite sebi nešto o čemu maštate već neko vrijeme. Uživajte u danu i svaki trenutak iskoristite baš onako kako vam odgovara.

NEKO NOVI: Neki kažu kako je najbrži način za zaboraviti nekog taj da se s nekim drugim upustite u vezu ili avanturu, ali mi se ne slažemo s tim. Ukoliko vam osjećaji kažu da je vrijeme za nešto drugo, nekog novog, onda super. Ali, ukoliko vam i nije baš do veze i započinjanja nove priče, nikako se nemojte siliti na to, jer će vam tako samo biti još gore. Takođe, nikako ne započinjite vezu s nekim novim da biste bivšu ljubav učinili ljubomornom.


IZVOR