Pocetna » Estrada i Tv


Ja imam talenat: Ko je oterao žiri?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1277
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-01-16


Tročlani žiri imao je još jedan težak radni dan. “Planeta talenata” morala je da prođe još jedan eliminacioni krug, neki su sa scene otišli srećni, a neki "izvisili", ali s razlogom.

Prva se predstavila, i to veoma samouvereno, devojka “koja ne bi mogla da živi bez muzike” Seida Skenderi (17) iz Rožaja koja je otpevala pesmu "One and Only" od Adel i već na početku emisije ostalim takmičarima zadala domaći zadatak. Žiri se "naježio", a to je Seidi kupilo kartu za dalje takmičenje.

"BD Dance", dečaci od 11 do 14 godina, iz Kule izveli su hip-hop koreografiju na kojoj bi mogle da im pozavide i svetske zvezde, i naravno prošli dalje.

Mina im se simbolično poklonila, a Tasa im rekao da deluju kao opasni i žestoki momci i da "ne želi da im se zamera", pa su sa tri "da" prošli dalje.

On je došao da "oduva žiri sa stolica". Dragan Momčilović (44) iz Zemuna predstavio se pesmom Bijelog Dugmeta "A i ti me iznevjeri". Publiku je zapalio, Milija podigao na noge, ali Tasu i Minu nije uspeo "da kupi". A što je najgore, nije ni Milija.

"Iskreno, stvarno loše pevaš, ali hvala ti na dobroj atmosferi i što si izabrao dobru pesmu", rekao mu je Mili, nakon čega je žiri kolektivno napustio scenu jer je publika negodovala zbog Draganovog ispadanja. Oni su otišli, a Dragan nastavio da zabavlja "zapaljenu" publiku.

A kada su se vratili usledila je serija "ne" tastera, ali kao što nakon kiše dođe Sunce, tako je i na scenu došao Nikola (20) – harmonikaš koji zna svoj posao. Ta harmonika zvučala je kao sve, samo ne harmonika – maestralno! Žiri je ostao bez teksta, a i bez daha i sa tri "da" ga poslao u naredni krug takmičenja.

A onda – trbušni ples, i to muški! Student Vjekosalav Didović iz Hrvatske (22), u orijentalnoj nošnji, pokazao je da muški "trbušnjak" itekako dobro izgleda.

Jedina žena guslar na svetu, Bojana Peković (14) iz Kraljeva, pevala je uz gusle, a žiri se široko i oduševljeno osmehivao. Nije bilo dileme da je Bojana prokrčila put ka polufinalu.

"To što ti radiš je čuvanje narodne baštine. Hvala ti što to radiš sa tako malo godina", rekao joj je žiri.

Ognjen Kojić (16), svirao je na klaviru i pevao je pesmu Olivera Mandića "Dođavola sve". Publika ga je ispratila ovacijama, a žiri sa tri "da".

Plesna grupa "Swing" iz Niša zatvorila je plesni deo večeri arhaičnim plesnim performansom koji je podsečao na scene iz "Troje". Žiriju su se, uz male zamerke, generalno dopali, pa je tako još jedna plesna grupa prošla dalje.

Boris Subotić iz Sremske Mitrovice( 11) pevao je pesmu "Zlatni dan" Bisere Veletanlić i bilo je da se naježiš!

"Odlično si uradio što si rešio da ne pevaš više samo mami i tati, zašto samo njima da bude lepo. Sa velikim zadovoljstvom, da, da i da!", bilo je sve što je žiri, ophrvan emocijama, uspeo da kaže malom Borisu.

Izbor 40 polufinalista se očekuje, a žiriju, kako se polufinale približava, predstoje sve teži i teži zadaci.