Pocetna » Film


Jack Huston je novi Ben Hur




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1327
Dodao/la: Gale
datum: 2014-09-17

Slike iz Jack Huston je novi Ben Hur Slike iz Jack Huston je novi Ben Hur


MGM i Paramount je odlučio da će zvijezda Carstva poroka Jack Huston utjeloviti lik Bena Hura u nadolazećem remakeu istoimenog filma.

Jack Huston je najpoznatiji po ulozi maskiranog plaćenog ubojice Richarda Harrowa u HBO-ovoj kriminalističkoj drami Carstvo poroka, a pojavio se i u raznim novijim filmovima poput Američki varalice, Ubij svoje najdraže i Noćni vlak za Lisabon. Također ga možemo gledati u nadolazećim filmovima Posthumous, The Longest Ride i Ponos i predrasude i zombiji.



Kazahstanski redatelj Timur Bekmambetov (Tražen, Dnevna straža, Noćna straža) režira epski film u kojem će Morgan Freeman glumiti Ildarina koji trenira Bena Hura za utrku kolima. Tom Hiddleston je također razmatran za glavnu ulogu, no ona je ipak pripala Jacku Hustonu.

Film je adaptacija romana Ben Hur: A Tale of The Christ Lewa Wallacea iz 1880. godine, koji je svojedobno bio najprodavaniji roman svih vremena. Ekranizacija 1959. u režiji Williama Wylera je stekla svjetsku slavu, a glavni glumac Charlton Heston kultni status te je film osvojio čak 11 Oskara. Okosnica priče je suparništvo Jude Ben Hura i njegovog prijatelja iz djetinjstva Mesale, rimskog zapovjednika koji ga lažno optužuje za pokušaj atentata na rimskog upravitelja. Nakon što Ben Hur biva osuđen na rimskim galijama, kasnije se vraća u Jeruzalem tražiti osvetu što kulminira u kultnoj utrci kolima...

Nova adaptacija, koju su napisali Keith Clarke (Bijeg iz Gulaga) i oskarovac John Ridley (12 godina ropstva), više će se oslanjati na paralelnu priču o Isusu Kristu iz izvornog romana.



Biblijske priče već neko vrijeme zanimaju Hollywood. Paramount je već profitirao s filmom istog žanra, Noa, u priči Darrena Aronofskyja o Noinoj arci u kojoj glumi Russel Crowe. Film je zaradio 359 milijuna dolara diljem svijeta. Fox i Chernin upravo završavaju postprodukciju povijesnog spektakla Egzodus: Bogovi i Kraljevi s Christianom Baleom u glavnoj ulozi koji će stići u kina u prosincu. Studio također radi na filmu Ridleyja Scotta Kralj David.

Ben Hur je najavljen za 26. veljače 2016.


IZVOR



0   Spam
vega777   (2014-09-20 12:26 PM) [Sadrzaj]
videcemo kako ce ovo ispasti ipak je ovo jedan od najboljih filmova i ponovo ga snimati je tesko da

+2   Spam
Orion   (2014-09-17 4:09 PM) [Sadrzaj]
dio ekipe će biti i Morgan F... ako se ne predomisli :)

0   Spam
Gale   (2014-09-18 4:35 PM) [Sadrzaj]
Gde je Morgan, tu je i ekipa, jedan i jedini. ruze