Pocetna » Film


Jackie Chan, John Cusack i Adrien Brody u epskom traileru filma "Dragon Blade"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1553
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-06-24


Povijesni epski spektakl, a navodno jedan od najskupljih u povijesti kineske kinematografije


Film koji je izašao početkom 2015. je povijesni epski spektakl i to navodno jedan od najskupljih u povijesti kineske kinematografije! Riječ je o filmu "Dragon Blade" redatelja Daniela Leeja koji je navodno koštao 2 milijuna Yena, odnosno 65 milijuna američkih dolara!



Osim Jackie Chana u filmu se pojavljuje i nekoliko internacionalno poznatih glumačkih zvijezda, a to su Adrien Brody i John Cusack. Valja odmah spomenuti kako je Cusackovu ulogu je prvotno trebao igrati Mel Gibson, ali on je iz nepoznatih razloga ispao iz igre te je umjesto njega upao spomenuti Cusack. Osim ove trojke u filmu također igraju i Peng Lin, Si Won Choi, Kevin Lee, Vander McLeod, Fatih Ugurlu, Benny Urquidez, Sharni Vinson te još mnogi, mnogi drugi.



Radnja filma je smještena 48 godina prije Krista, u vrijeme Dinastije Han. Rimski general Lucius (John Cusack) je pobjegao u kinu nakon što su ga optužili za izdaju. U pustinji Gobi se sukobi sa Huo Anom (Jackie Chan), bivšim visoko pozicioniranim zapovjednikom koji je također krivo optužen za korupciju i prisiljen na ropstvo. Njih dvojica se u konačnici sprijatelje i odluče pomoći jedan drugome.

Kineska premijera filma "Dragon Blade" bila je održana 19. februara 2015. godine, a u virtualne videoteke (Video-On-Demand) dolazi 4. septembra.


IZVOR