Pocetna » Film


Jennifer Lawrence i "Igra prijestolja" u Guinnessovoj knjizi rekorda




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1055
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-09-05


Svoje ime na stranicama slavne knjige naći će Robert Downey Jr., Tom Cruise, Miley Cyrus, Shakira, Beyonce


Godišnji pregled svjetskih rekorda, kako čovjekovih postignuća tako i prirodnih fenomena, prikazan je u Guinnessovoj knjizi rekorda. Naravno da ovaj globalni autoritet u evidenciji svih vrsta uključuje i pregled svijeta slavnih tijekom godine. Nova Guinnessova knjiga rekorda 2015. naći će se u prodaji u studenome, a mi vam donosimo neke rekorde koji će biti prikazani u toj knjizi.

Oscarovka Jennifer Lawrence dospjela je u nju kao najprofitabilnija filmska heroina. Izniman uspjeh prva dva filma Igre gladi centriran oko njenog lika Katniss Everdeen zaradio je više od 1.52 milijarde dolara diljem svijeta. Igre gladi: Plamen bio je najprofitabilniji post-apokaliptični film sa zaradom većom od 420 milijuna u SAD-u te 854 milijuna dolara diljem svijeta.
Iznimno popularna serija Igra prijestolja upisala se u Guinnessovu knjigu rekorda 2015. kao "najskidanija" serija. Gledatelji su je skidali u prosjeku 5,900,000 puta po epizodi.
Najtraženija pop zvijezda na Internetu je Miley Cyrus, a Shakira je postala prva osoba koju je na Facebooku "lajkalo" milijun ljudi čime je postala najomiljenija osoba Facebooka.
Animirani film s najvećom zaradom je Snježno kraljevstvo s ostvarenih 1,13 milijarde dolara na međunarodnoj blagajni do današnjeg dana.

Beyonce ima najbrže prodavani album na iTunesu. Njen istoimeni video album prodan je u 828.773 primjeraka diljem svijeta samo tijekom prva tri dana.
Rekord za najveću godišnju zaradu koju je ostvario filmski glumac podijelili su Robert Downey Jr. i Tom Cruise. Tom Cruise je zaradio oko 76,7 milijuna dolara u periodu od svibnja 2011. i svibnja 2012., a Downey Jr. je utržio isti iznos između lipnja 2012. i lipnja 2013. Najdugovječnija filmska franšiza je Godzilla koja je zadnji put prikazana na velikom platnu ove godine, a prvi put prije 60 godina.
Najviše psovki u filmu, njih 687, je u Vuku s Wall Streeta, što u prosjeku čini 3.81 psovku po minuti. Najviše riječi u pjesmi sadržava Eminemov Rap God gdje je Eminem u 6 minuta i 4 sekunde "utrpao" 1,560 riječi!
Najviše Facebook lajkova je skupila selfie slika Vina Diesela, te slika pokojnog Paula Walkera nakon tragične pogibije, više od 6,8 milijuna lajkova. Najviše sljedbenika na Twitteru ima pjevačica Katy Perry više od 56 milijuna, no taj broj se stalno povećava...

Guinnessova knjiga rekorda 2015. slavi svoju 60. godišnjicu te će uključivati pregled filmske i glazbene industrije u proteklih 60 godina. Guinnessova knjiga rekorda 2015. puna nevjerojatnih činjenica, dostignuća i podviga bit će dostupna diljem svijeta u studenome.


IZVOR