Pocetna » Film


Još jedan rekord za Disney i Marvel!
  Ocenite članak: 0
pregleda: 382
Dodao/la: Gale
datum: 2013-11-05

Slike iz Još jedan rekord za Disney i Marvel! Slike iz Još jedan rekord za Disney i Marvel!


Thor: Svijet tame u srijedu je počeo s prikazivanjem u 36 država diljem svijeta te osigurao Disney studiju ukupnu zaradu od 2 milijarde dolara ove godine, prenosi The Wrap.Ovo je već četvrta godina zaredom da je Disney prešao ovu visoku brojku (točan iznos je 2,314 milijarde) koja je konačno prestigla rekord posljednji put postavljen 2010. godine (2,302 milijarde dosta).

Novi Thor je tako u samo tri dana (s prikazivanjem je počeo 30.10.) zaradio 45,2 milijuna dolara na stranom tržištu što je više od prvog dijela iz 2011. godine. Film trenutno najveću zaradu broji u Velikoj Britaniji (7,8 milijuna), slijedi je Francuska (5,8) i Njemačka (4,1).

Ukupna zarada za Thora je 2011. godine iznosila impresivnih 450 milijuna dolara u cijelom svijetu (od toga je 268 milijuna izvan SAD-a), a za nastavak se, prema svemu sudeći, očekuje još veći uspjeh. Naravno, treba spomenuti kako veliku popularnost nastavak duguje i Osvetnicima koji su prošle godine osigurali put ostalim Marvelovim superjunacima, što smo mogli vidjeti i kod Iron Mana 3 ranije ove godine.Podsjetimo, u nastavku ponovno gledamo Thora (Chris Hemsworth), Jane Foster (Natalie Portman) i Lokija (Tom Hiddleston), a tu su i Odin, Thorov otac (izvrstan Anthony Hopkins), Frigga (Rene Russo), Erik Selvig (Stellan Skarsgård), Heimdall (Idris Elba), Volstagg (Ray Stevenson), Fandral (Zachary Levi), Lady Sif (Jaimie Alexander), Darcy Lewis (Kat Dennings), te Algrim/Kurse (Adewale Akinnuoye-Agbaje) i Malekith the Accursed (Christopher Eccleston).

Thor: Svijet tame u američkim i našim kinima počinje igrati ovaj četvrtak, 7.11.


IZVOR