Pocetna » Sport


JSL: Metalac konačno pobedio, Osmanagić "presudio" Pazarcima




  Ocenite članak: 0
pregleda: 855
Dodao/la: KING_
datum: 2011-12-03


U 14. kolu Jelen Superlige, u terminu od 13 časova, na programu su bila četiri meča, na kojima je ukupno postignuto sedam golova. OFK Beograd je opravdao ulogu favorita i lako savladao Novi Pazar, koji ima dosta problema na gostujućim terenima. Za iznenađenje kola potrudio se Metalac, pošto je u Jagodini upisao prvu pobedu u sezoni. Prilično iznenađujući rezultat videli smo i u Ivanjici, gde je Smederevo, sa igračem manje od samog početka, uspeo da odnese sva tri boda. Spartak Zlatibor Voda uspeo je da osvoji tri boda na svom terenu protiv BSK Borče.

U meču na Karaburmi, "romantičari" su od samog starta krenuli sa dominacijom, pa je ekipa Dejana Đurđevića već od osmog minuta, zahvaljujući Osmanagiću, došla u vođstvo. Isti igrač je udvostručio prednost OFK-a u 20. minutu i tada se moglo videti da će bodovi najverovatnije ostati na "Omladinskom stadionu". Iako je Novi Pazar nekoliko puta pripretio golmanu domaćeg tima, nije uspeo da stigne do gola. Poslednje trenutke prvog dela igre obeležio je manji verbalni duel Rodića i Bogunovića, ali se sve ubrzo završilo bez posledica. U drugom poluvremenu Popović je treći put od početka utakmice savladao golmana Đurđevića i već u 58. minutu OFK je imao prednost od tri gola. Trudili su se gosti da postignu bar počasni pogodak, ali u toj nameri nisu uspeli.

Kao što se i moglo očekivati, u Ivanjici nije viđeno mnogo golova. Krčmarević je u devetom minutu zaradio direktan crveni karton, pa se čini da je ekipa Javora već tada upisala bodove. Međutim, gosti su se od tog trenutka organizovano branili i bez većih problema uspela da zadrži nalete domaćina. U drugom poluvremenu, trener Janić pružio je priliku i napadaču Oditi i taman kada se mislilo da će potpuna ofanziva doneti rezultat, Milosavljavić je savladao golmana Glintića, pa je tim Smedereva sa 10 igrača došao u vođsvo i do kraja uspeo da zadrži gol prednosti i veoma važna tri boda.

Metalac je u Jagodinu stigao kao apsolutni autsajder. Međutim, Svojić je u 14. minutu, odličnim udarcem sa dvadesetak metara, doveo Metalac u vođstvo. Bio je to četvrti Svojićev gol u sezoni. Jagodina je i pre i posle postinutog imala inicijativu, ali nije uspela da realizuje terensku nadmoć. I kada se stekao utisak da će domaći tim stići do izjednačenja, Simović je u 73. minutu udvostručio prednost jedinog kluba koji u dosadašnjem toku sezone nije zabeležio pobedu.

U Subotici se gotovo ništa nije dešavalo sve do 31. minuta, kada je Mirić je razbio monotoniju i u 31. minutu doveo u vođstvo Spartak Zlatibor Vodu. Druga polovina meča donela je nešto atraktivniju i agilniju igru, pa je na stadionu u Subotici viđen meč sa više prilika. U finišu meča, Borča je ostala sa igračem manje, ali se rezultat nije menjao.

JSL, 14. kolo:

Subota:

OFK Beograd - Novi Pazar 3:0
(Osmanagić 8, 20, Popović 58.)

Jagodina - Metalac 0:2
(Svojić 14, Simović 73.)

Spartak - BSK 1:0
(Mirić 31.)

Javor - Smederevo 0:1
(Milosavljević 59.)

Partizan - Radnički 1923 15.00h
Vojvodina - Borac 16.00h

Nedelja:

Rad - Crvena zvezda 13.00h
Hajduk - Sloboda 13.00h