Pocetna » Film


Kada serije diktiraju vaše buduće ime...




  Ocenite članak: 0
pregleda: 971
Dodao/la: Gale
datum: 2014-08-17

Slike iz Kada serije diktiraju vaše buduće ime... Slike iz Kada serije diktiraju vaše buduće ime...


Fantastična saga "Igra prestola" zaludela je fanove u Velikoj Britaniji gde svaka nova sezona beleži rekorde gledanosti.

Imena junaka ove izmišljene borbe za vlast nad sedam kraljevstava polako su se uvukla u britansku svakodnevnicu, te se ne treba čuditi što roditelji sve češće biraju baš njih za svoje bebe.



Prema pisanju Gardijana, koji se poziva na podatke Nacionalnog statističkog zavoda, najzastupljenija su imena porodice Stark. Tako je prošle godine, 187 devojčica nazvano Arja, pet Sansa, a tri Ketlin.

Niko, međutim, nije dobio ime po zloj kraljici Sersej.

Pedesestoro roditelja je svojoj ćerki dalo ime Kalisi, dok su svega četiri devojčice nazvane po drugom imenu ove neobične junakinje - Deneris.



Kod dečaka je, pak, izbrojano šest Tiriona i 11 Teona.

Serija "Igra prestola" nije jedina koja inspiriše britanske roditelje. Imena Volter i Skajler (likovi iz "Čiste hemije") su znatno uznapredovala: 72 dečaka je dobilo ime po profesoru koji postaje narkodiler, a 58 devojčica po njegovoj ženi.

Ni popularnost imena iz Harija Potera ne jenjava sa nekoliko Drejka i Sirijusa, a zapažen je i izvestan broj "fudbalskih imena" kao što su Tijeri i Kristjano.

Za one manje ekstravagantne, najpopularnija imena za devojčice u Velikoj Britaniji su Amelija, Olivija i Emili, dok je kod dečaka Hari ustupio mesto Oliveru i Džejku.


IZVOR