Pocetna » Zanimljivosti


Kako su milioneri došli do novca




  Ocenite članak: 0
pregleda: 943
Dodao/la: katy02
datum: 2012-06-18


Većina francuskih milionera stekla je bogatstvo radeći u nekoj firmi, italijanski zahvaljući nasledstvu, a 20 odsto bogataša iz Hongkonga steklo je bogatstvo na igrama na sreću.
Francuska agencija Skandia ispitivala je poreklo bogatstva milionera u šest zemalja: Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Singapuru i Dubaiju, kao i u Hongkongu, specijalnoj administrativnoj oblasti Narodne Republike Kine.

Tri četrvrtine anketirananih milionera iz Francuske, Italije, Dubaija,Velike Britanije i čak 84 odsto iz Singapura potvrdilo je da su bogatiji od svojih roditelja.

Francuski milioneri bogatstvo stiču putem svog rada, ostvarajući karijeru u firmi koja se bavi finasijama ili u sektoru industrije.

Samo 15 odsto bogatih Francuza zaradilo je milione od prodaje sopstvenog preduzeća.

U studiji se navodi da srećni preduzetnici brzo stiču bogatstvo, i to uglavnom posle 10 godina od osnivanja firme.

Britanski milioneri obogatili su se na sličan način kao francuski, s tom razlikom što su preduzetnici zastupljeni sa čak 30 odsto.

U Italiji svaki drugi milioner ima sopstveno preduzeće.

Međutim, 70 odsto anketiranih italijanskih milionera je izjavilo da je značajan deo svog bogatsva stekao nasleđem.

Igre na sreću su takođe dobar način sticanja bogatstva, sasto potvrđuju la ličnom primeru milioneri iz Hongkonga

No, većina bogatih u Hongkongu, kao što je slučaj i u Dubaiju i Singapuru, ušli su u takvo društvo radeći u finasijskim i industrijskim kompanijama.

Francuzi bogatstvo ulažu pre svega u nepokretnosti, zatim u plemenite metale i umetnine.

Francuski milioneri oprezno troše, izbegavajući rizična ulaganja, dok su Britanci i Italijni spremniji na rizik, trećina njih ulaže u drago kamenje, ali najviše je onih koji novac ulažu u finasije.

U Singapuru, Dubaiju i Hongkongu milioneri su spremni na rizik, većina njih plasira svoj novac na finasijska tržišta.

Većina anketiranih milionera želi da živi u matičnoj državi, a oni koji žele da se isele navode različite razloge.

Bogatiši iz Italije i Dubia kao razlog eventualnog iseljenja navode potragu za boljim uslovima za rad, a milioneri iz Hongkonga i Singapura želju za boljim uslovima za život.

Bogati Britanci napuštaju svoju zemlju zbog nedostatka sunca

Među francuskim milionerima, 41 odsto je navelo potragu za većim standardom i manjim porezima, a među ovima se polovina izjasnila da nema poverenje u ekonomsku politiku vlade, preneo je pariski dnevnik "Figaro".