Pocetna » Estrada i Tv


Katarina Radivojević: U Americi maštam o srpskom mladom siru.
  Ocenite članak: 1
pregleda: 309
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-04-13


Katarina Radivojević, koja poslednjih godina glumačku karijeru gradi u Americi, provela je deset dana u Beogradu, a ekipa “Blica” ispratila ju je na aerodrom i poželela joj srećan put u Moskvu na snimanje ruske serije i TV filma “Viktorija”.

Katarina kaže da se divno provela u svom gradu, družila se sa prijateljima, ali je puno i radila. Snimala je za prolećnu kampanju kozmetičke kuće “Avon”, čije je zaštitno lice.

- I najela sam se mladog sira! (smeh) Baš sam se uželela naše hrane. U Americi stalno maštam o našem mladom siru. Tako nešto nigde na svetu ne postoji! Mama mi je spremila sarmice od zelja koje takođe obožavam - razdragano priča Katarina.Puno vremena provela je i sa dečkom, a ljubav uprkos daljini cveta, što se vidi i na Katarini koja blista i bez trunke šminke bez problema pozira fotoreporteru “Blica”.

- Bila sam i kod moje kume Ane Stanić. Sinčić Vuk joj je divan. Čak sam jedne noći spavala sa bebicom i čuvala je. Baš je dobra beba, ne plače po celu noć, nije kukavica, već pravi muškarac! (smeh) - priča Katarina, a na pitanje da li su joj proradili majčinski instinkti dok je držala Vuka, kaže:
- Oduvek sam ja imala te instinkte. Volim decu i fantastično se slažem s njima, ali uključim svoj racio, pa tek onda donosim odluke.

A Katarinin racio u ovom trenutku govori da se posveti karijeri. U Americi stalno odlazi na audicije, dobija uloge, a snima i u Rusiji.
- U filmu i seriji “Viktorija” imam drugu glavnu žensku ulogu. Igram Amerikanku ruskog porekla, svetsku putnicu, tako da imam prava da imam akcenat i na ruskom i na engleskom.

Relacija Amerika - Evropa

U ranijem intervjuu za “Blic” Katarina je rekla da je zaljubljena u jednog Beograđanina, a od tada mediji spekulišu da je reč o dve godine starijem istoričaru umetnosti i antikvaru Vi­doju Ristoviću, s kojim je u vezi od proleća prošle godine. Zbog njega joj navodno nije teško da sve češće posećuje srpsku prestonicu.
“Živeću između Amerike i Evrope dok se ne udam”, rekla je Katarina u intervju za hrvatski “Nedeljni jutarnji list” tokom letovanja prošle godine.

Katarina karijeru u Americi shvata veoma ozbiljno. Svesna je da bez perfektnog engleskog sa američkim akcentom ne može dobiti velike uloge, pa svakodnevno ide u školu ne bi li izgubila istočnoevropski naglasak zahvaljujući kojem mahom dobija uloge Ruskinja. Zbog istog jezičkog problema, u Rusiji dobija uloge Amerikanki.

- Problem koji imam zbog akcenta najlakše ću vam dočarati na primeru. To vam je kao da u Srbiju dođe glumica iz Rumunije ili Bugarske i očekuje da dobije ulogu Beograđanke uprkos naglasku.
Ali, kako kaže ova vredna i uporna devojka, problemi služe da bi bili rešeni.