Pocetna » Sport


Klitschko potukao Wacha u svih 12 rundi




  Ocenite članak: 0
pregleda: 790
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-11


Na uvodu u meč se pojavio i poznati glumac, Sylvester Stallone, kojeg je izmeđuostalog i proslavila uloga boksera u filmu Rocky.

Klitschko je ubjedljivo dobio početak prve runde uputivši nekoliko teških udaraca, a publika je to odmah osjetila i pružila mu svestranu podršku. U drugoj i trećoj rundi nije bilo agresivnijih udaraca, goropadni Ukrajinac je boksao na sigurno i čekao priliku za nokaut.

Četvrta runda je ponudila dobra dva desna krošea upućena od strane Klitschka i u početku pete runde se samo čekao udarac koji će njegovog protivnika poslati na pod. Nakon toga je uslijedilo nekoliko dobrih direkta, ali Wach je na to odgovorio sa dva agresivna udarca u želji da ozbiljnije zaprijeti svjetskom prvaku.

U šestoj rundi je Klitschko nastojao držati Wacha na distanci i pred kraj runde je svom protivniku uputio težak desni direkt čime ga je opasno uzdrmao, ali je ovaj odmah početkom sedme runde uzvratio istom mjerom. Svjetski prvak ipak nije dozvolio da se to nastavi pa je krajem runde počeo sa puno preciznijim i jačim udarcima.

U osmoj rundi se svakog trena čekalo na odbrojavanje, jer Wach nije više bio u stanju pružiti značajniji otpor i sve više je krvario. Klitschko je u devetoj i desetoj rundi šampionski kružio ringom i čekao priliku za završni udarac. Meč je ipak otišao do kraja i Ukrajinac je superiorno završio preostale dvije runde.