Pocetna » Zanimljivosti


Ko je popularniji od Noleta, Obame i Rijane?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 887
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-04-08


Verovali ili ne – Šerlok Holms.



Britanski glumac Benedikt Kamberbač, koji se proslavio ulogom Šerloka Holmsa u BBC-jevoj adaptaciji klasika Artura Konana Dojla, našao na sedmom mestu prestižne liste sto najbitnijih ličnosti magazina "Time", prešišavši američkog predsednika i No. 1 reket sveta.

U anketi magazine "Time" našlo se 150 ličnosti koje je uredništvo magazina izdvojilo kao "lidere, umetnike, inovatore, ikone i heroje" 2011. godine.

Mladog glumca, koji je starom dobrom Šerloku udahnuo novi šarm, su čitaoci smestili na visoko sedmo mesto ove prestižne liste.

Može se reći da je Benedikt Kamberbač i pobednikove ove ankete, barem što se tiče sveta šoubiznisa, jer je iza sebe ostavio planetarno popularne zvezde poput Lady Gage, Adel, Bijonse, Rijane i Šakire.

Kamberbač je sa 91.840 glasova u anketi ostavio iza sebe i američkog predsedsednika Baraka Obamu, ruskog premijera Vladimira Putina, Lionela Mesija i našeg teniskog asa Novaka Đokovića.

Na ovoj listi Kejt Midlton se našla tek na dalekom 48. mestu, glumac Danijel Krejg na 49., Kraljica Elizabeta je na dalekom 75. mestu, a iza Kamberbača su i glumci Majkl Fasbender, Džordž Kluni i Alek Boldvin.

Benedikta Kamberbača možemo videti u Spilbergovom filmu "Ratni konj", kao i u filmu Tomasa Alfredsona "Tinker Tailor Soldier Spy".

Pobednik ankete, kao i konačna lista biće obajavljeni 17. aprila