Pocetna » Estrada i Tv


Koliko košta lepota Šarliz Teron?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1187
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-02-02


Kada je Šarliz Teron (36) ove godine nominovana za Zlatni globus, film koji je promovisala je privukao mnogo manje pažnje od toga kako je prelepa glumica izgledala na crvenom tepihu.

Puder roze svilena Kristijan Dior haljina, Kartije nakit i savršena frizura i šminka su pobrali hvalospeve u mnogobrojnim medijima i među modnim stručnjacima širom sveta. Ipak, manje je poznato koliko je sve to koštalo. Sajt Nymag.com je procenio da je kreiranje savršenog stajlinga Šerliz Teron koštao osam miliona dolara. Naravno, glumica to nije platila iz svog džepa. U interesu produkcijske kuće koja stoji iza filma i modnog brenda Kristijan Dior čiji parfem Šerliz reklamira, je da izazovu što veći publicitet.

Baš zbog toga joj je pozajmljena fantastična haljina vredna 30.000 dolara, kao i tašnica koja košta 20.000. Holivudska zvezda je na sebi nosila i Kartije dijamantski nakit procenjen na osam miliona dolara.
Među mnogobrojnim “pozajmljenim” stvarima koje je ponela tom prilikom je marama za glavu, starinski broš, dijamantske minđuše i prsten od belog zlata sa dijamantima. Jedino što je zadržala su cipele Živanši od 1.150 dolara. Ova modna kuća se otvorila i poklonila joj je par prelepih sandala.

To nisu svi troškovi jer su frizura i šminka na crvenom tepihu podjednako važni kao i garderoba i modni detalji. S obzirom da Kristijan Dior ima svoju kozmetičku liniju, pobrinuli su se da lice gospođice Teron zasija. Šminkao je mejk-ap majstor Šejn Paiš čije usluge koštaju 1.500 dolara, a šminka koja je završila na Šarlizinom licu vredi oko 251 dolar.
Kosu joj je sredio frizer Enco Angileri i to za 400 dolara. Po svemu sudeći studio “Paramaunt” je iskeširao za ulepšavanje.
I ako ste pomislili da je talentovana plavuša sama sve to sklopila u jednu celinu, varate se. Za to je angažovan stilista čiji ukus i znanje dnevno vrede od 1.500 do 10.000 dolara.
Manje produkcijske kuće naravno nsiu u stanju da odgovore na ove zahteve. Kada je Nikol Kidman gostovala na Rimskom filmskom festivalu 2007. da bi promovisala svoj niskobudžetni film “Fur”, Njujork tajms je pisao da je njeno kompletno ulepšavanje koštalo 100.000 dolara. Ista produkcijska kuća nije mogla da finansira još jednu sličnu promociju, pa su odbili da plate stajling Kidmanove za njujoršku premijeru. Zbog toga ona se nije ni pojavila.
- Za nas je bilo jeftinije ako ona ne podrži film- izjavio je tom prilikom izvršni direktor kompanije.
Ima i stilista koji ne naplate uvek svoje usluge.
- Iskreno Selma Hajek nikada nije platila ni dolar i to svih ovih godina koliko radim s njom. Ona i ja smo najbolji prijatelji- rekao je stilista Filip Blok. Možda i Nikol Kidman treba da nađe takvog prijatelja.