Pocetna » Ljubav i Sex


Koliko seksa je normalno?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1307
Dodao/la: Gale
datum: 2013-11-19

Slike iz Koliko seksa je normalno?


Bez obzira na to da li ste u vezi, braku ili ste sami, sigurno ste se barem jednom zapitali koliko seksa je normalno. Jednom dnevno, jednom nedeljno ili jednom mesečno?

Tačan odgovor na ovo, uvek prisutno pitanje, ne postoji, jer količina seksa u nekom odnosu zavisi od individualnih potreba, želja i mogućnosti.

Libido svake osobe je na drugačijem novou i ne mora da znači da ste vi i vaš partner po tom pitanju na istoj talasnoj dužini, niti morate biti, iako je stepen usklađenosti proporcionalan zadovoljstvu seksualnim životom.



S druge strane, može se dogoditi da vi i vaš partner imate savršeno usklađen libido i da zaista vodite ljubav uvek na obostrano zadovoljstvo, bilo to jednom nedeljno ili jednom mesečno. Bitno je da se ne zamarate brojevima i statistikama drugih parova.

Ono što je sigurno, jeste da ne morate da brinete da s vama nešto nije u redu ako želite seks svaki dan ili čak više puta dnevno ili ako želju i potrebu sa seksom imate samo jednom mesečno.

Ljudska seksualnost je zaista vrlo široka tema i baš kao što različite ljude seksualno uzbuđuju različite stvari, poze i pokreti, teško je govoriti o normalnoj količini seksa.

Iako postoje brojne studije o ovome, koje su iznedrile određene statističke podatke, kao što je već gore navedeno, pitanje libida je vrlo individualna stvar. Ipak, najbitnije je vaše vlastito zadovoljstvo i mogućnost zdravog razgovora o seksualnom životu s vašim partnerom. Ukoliko se vaše i partnerove potrebe razlikuju, pokušajte da pronađete kompromis i naravno da razgovarate o tome. Zdrava komunikacija je temelj svakog uspešnog odnosa, koji god problem bio u pitanju.


IZVOR


0   Spam
Psylocke   (2013-11-20 1:49 AM) [Sadrzaj]

Quote
vodite ljubav uvek na obostrano zadovoljstvo, bilo to jednom nedeljno ili jednom mesečno.
Bitno je da se ne zamarate brojevima i statistikama drugih parova.

da Upravo tako.