Pocetna » Zanimljivosti


KRAJ JEDNE ERE: Microsoft ukida Windows XP




  Ocenite članak: 0
pregleda: 785
Dodao/la: Gale
datum: 2014-04-10

Slike iz KRAJ JEDNE ERE: Microsoft ukida Windows XP Slike iz KRAJ JEDNE ERE: Microsoft ukida Windows XP


XP je lansiran 25. oktobra 2001. godine, i jedan je od najuspešnijih proizvoda ove kompanije. Do današnjeg dana, kompanije je pružala "Extended Support", koja je uključivala plaćanu podršku i sigurnosne apdejtove.

Danas je zvanično kraj čuvenog Windows XP-a. Microsoft više neće pružati podršku za ovaj operativni sistem, koji je star dvanaest godina, a Office 2003. je još jedan proizvod koji se više neće ažurirati.

- Microsoft je pružao podršku za Windows XP poslednjih dvanaest godina. Međutim, sada je došlo vreme za nas, i naše hardverske i softverske partnere da investiramo u sredstva koja će pružiti podršku novim tehnologijama kako bi nastavili da pružamo jedinstveno korisničko iskustvo – napisao je Microsoft u saopštenju.



XP je lansiran 25. oktobra 2001. godine, i jedan je od najuspešnijih proizvoda ove kompanije. Njegov naslednik, Vista, ubrzo je zamenjen sa Windows-om 7, koji je tek u septembru 2012. godine preuzeo mesto od XP-a, kao najpopularniji desktop operativni sistem.

Microsoft je izbacio tri Service Pack-a za XP, a poslednji, SP3, pojavio se u maju 2008. godine. U aprilu 2009, kompanija je prekinula “Mainstream Support”, što znači da je prestala da pruža besplatnu tehničku podršku, i da prihvata zahteve za garanciju. Do današnjeg dana, kompanije je pružala “Extended Support (produženu podršku)”, koja je uključivala plaćanu podršku i sigurnosne apdejtove.



Totalan prekid podrške za korisnike koji još uvek koriste XP znači da će oni moći i dalje da ga koriste, kao i Office 2003, ali će oni vremenom postajati sve ranjiviji na razne viruse i druge bezbednosne rizike.

Windows XP je bio odličan, i svi koji su ga koristili imaju samo reči hvale, ali je došlo vreme da se pređe na neku noviju verziju. Microsoft svojim korisnicima preporučuje najnoviji Windows 8.1 koji donosi brojna poboljšanja u odnosu na dvanaest godina star operativni sistem.


IZVOR


0   Spam
Vagabond83   (2014-04-10 4:39 PM) [Sadrzaj]
Ja sam preskocio i vistu i sedminu. Sa osmicom sam prezadovoljan mesecima. Nedavno sam je update-ovao na 8.1 jos je bolja nego sto je bila.