Pocetna » Sport


Kriminalno delo: Dresovi šest selekcija sa Eura sadrže nedozvoljene supstance!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 837
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-06-06


EURO 2012 – Dresovi šest selekcija koje će učestvovati na predstojećem Evropsom prvenstvu sadrže nedozvoljenu količinu toksičnih materija opasnih po zdravlje, upozorio je Evropski biro asocijacija potrošača (BEUC).


Crveni karton za dresove EURO 2012″ upozorio je organizaciju za zaštitu potrošača podsećajući da navijači izdvajaju i do 90 evra za dresove svojih nacionalnih timova.

- Testiranje devet zvaničnih dresova za EURO 2012 pokazalo je da svi sadrže zabrinjavajući nivo hemijskih proizvoda. Olovo kao teški metal pronašli smo u šest od devet testiranih majica i to u dresovima reprezentacija Španije, Nemačke, Ukrajine, Rusije, Francuske i Italije. S tim što je u dresovima španske i nemačke reprezentacije pređen nedozvoljen nivo olova u dresovima koji su namenjeni za decu – saopštio je BEUC.

Dresovi domaćina, poljske reprezentacije morali bi biti povučeni iz prodaje jer sadrže toksične hemijske supstance koje smanjuju znojenje u nedozvoljenim dozama.

- Neobjašnjivo je da proizvodi za široku upotrebu sadrže teške metale. Ovde je reč o kriminalnom delu koji su počinili proizvođači koristeći toksične supstance otrovne ne samo za potrošače nego i za životnu okolinu – rekla je generalna direktorka BEUC Monik Gojen.