Pocetna » Sport


Kristijano Ronaldo humanitarac




  Ocenite članak: 0
pregleda: 972
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-06-20


Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo i njegov agent Horhe Mendez preuzeli su na sebe sve troškove lečenja teško obolelog devetogodišnjeg dečaka

Ronaldo

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo i njegov agent Horhe Mendez preuzeli su na sebe sve troškove lečenja teško obolelog devetogodišnjeg dečaka.

Španski mediji su tek nedavno objavili da je Ronaldo još pre mesec dana, zajedno sa svojim agentom pomogao momku koji se bori sa teškom bolešću.

Za njega se priča da je egoista i pored neverovatne fudbalske veštine Kristijano Ronaldo je jedan od igrača koji se najčešće nalaze na udaru navijača i medija. Ipak, malo je poznato da Portugalac ima i svoju humanu stranu.
U medije je iscurila informacija da je zvezda madridskog Reala pomogao devetogodišnjem Nuhazetu u borbi protiv raka.

Priča je počela još pre mesec u Las Palmasa gde se nalazio Nuhazet koji se već godinama borio sa kancerom. Devetogodišnjem dečaku su uklonjena tri tumora, jedan samo delimično, ali je nedavno metastazirao.
Doktori su tada savetovali roditeljima da dignu ruke i da ne izlažu sina daljem mučenju. Jedan od rođaka devetogodišnjeg klinca tada je stupio u kontakt sa Realom u želji da malu Nuhazet makar upozna jednog od fudbalera kluba za koji navija.

Agent Kristijana Ronalda, Horhe Mendez, već sledećeg dana je poslao kola po celu porodicu i obezbedio im je mesto u Ronaldovoj loži na stadionu, odakle je Nuhazet gledao meč protiv Majorke. Tada je devetogodišnji dečak i ispunio veliku želju kada je upoznao Ronalda.

Dan kasnije Horhe Mendez je pozvao predsednika Reala Florentina Pereza da mu preporuči neku privatnu kliniku na kojoj bi Nuhazet mogao da nastavi lečenje. Ronaldo i Mendez su sve troškove daljeg lečenja



+2   Spam
Deluxe   (2012-06-21 1:42 AM) [Sadrzaj]
Lako je njemu da bude humanitarac kada ima toliku zaradu...
Nego kada bi svi ti poznati radili ovo sto on sada radi, e to bi bilo nesto.