Pocetna » Sport


Kup: Partizan na OFK Beograd




  Ocenite članak: 0
pregleda: 915
Dodao/la: _Sweeper_
datum: 2011-11-07




Izvlačenje parova četvrtfinala kupa Srbije održano je u prostorijama hotela "Balkan" u Beogradu uz prisustvo predstavnika svih klubova. Parove je izvlačio selektor omladinaca Zoran Marić.

Utakmice se igraju 23. novembra, a sastaju se:

- Crvena zvezda – Smederevo
- Vojvodina – Javor
- Borac – Spartak Zlatibor voda
- Ofk Beograd – Partizan.

Koordinator za sportska pitanja Partizana Albert Nađ ocenio je da je OFK Beograd najteži rival koga su "crno-beli" mogli da dobiju na žrebu za četvrtfinalne parove Kupa Srbije.

"Oni su sigurno najteži rival koga smo mogli da izvučemo, pogotovo što će se utakmica igrati na Karaburmi. Uprkos svemu, naš cilj je jasan, jer Partizan uvek ide na osvajanje trofeja", rekao je Nađ novinarima posle žrebanja u beogradskom hotelu "Balkan".

"Crno-beli" brane trofej u kupu, a prošle sezone su u finalu savladali Vojvodinu.

Novosađani su na žrebu za protivnika izvukli ivanjički Javor, a sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić oberučke je prihvatio ulogu favorita.

"Zadovoljni smo ishodom žreba. Javor je kvalitetan rival, bolji nego što to pokazuje njegov plasman na tabeli. U Kupu je uvek neizvesno, igra se samo jedna utakmica. Ipak, imamo bolji tim i uveren sam da ćemo proći u polufinale", kazao je Pantelić.

Prema propozicijama žreba, osam ekipa bilo je svrstano u dva šešira. U prvom su bili beogradski večiti rivali, Vojvodina i Spartak, a u drugom OFK Beograd, Smederevo, Borac i Javor.

Po propozicijama igra se jedna utakmica, a u slučaju nerešenog rezultata po isteku devedesetog minuta, odmah će se izvoditi penali.