Pocetna » Sport


Kvalifikacije za LŠ: Dinamo rutinski, goleada u Plzenju




  Ocenite članak: 0
pregleda: 811
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-17

Slike iz Kvalifikacije za LŠ: Dinamo rutinski, goleada u Plzenju Slike iz Kvalifikacije za LŠ: Dinamo rutinski, goleada u Plzenju


Željezničar je u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona poražen na gostovanju od Viktorije Plzen sa 4:3, te je sačuvao nade da će minimalnom pobedom u revanšu otići dalje u najelitnijem evropskom takmičenju. Veliko iznenađenje napravila je Sutjeska iz Nikšića koja je remizirala 1:1 sa Šerifom u Moldaviji, dok je Dinamo iz Zagreba sa 5:0 na gostujućem terenu rutinski savladao Folu iz Luksemburga.

Najveće iznenađenje desilo se u Belorusiji gde je skoro redovni učesnik grupne faze Lige šampiona BATE Borisov poražen od Šahtjora iz Kazahstana golom u 48. minutu Kizničenka.

Dinamo iz Tbilsija već je obezbedio prolaz u narednu rundu takmičenja pošto je sa 6:1 porazio Strejmur.

Nikšićka Sutjeska gubila je od 45. minuta golom Enrikea, ali je Pejović pogodio u 54. minutu i doneo neverovatnu prednost crnogorskoj ekipi pred drugi susret.

Hafnafjordur napravio je odličnu podlogu za revanš pošto je pogotkom Vidarsona u 29. minutu pobedio Ekranas na gostujućem terenu.

Fantastična igra Dinama iz Zagreba u drugom poluvremenu donela je visoku pobedu od 5:0 nad Folom iako je prvi deo utakmice završen sa 0:0.

Soudani sa dva gola, zatim pogocima Čopa, Ademija i Fernandsesa, Hrvati su skoro pa sigurno obezbedili sledelću fazu.
Maribor je sa Birkirkarom odigrao bez golova i imaće odrešene ruke da reši dvoboj na svom terenu.
Steua je lako u Bukureštu stekla prednost i pobedila sa 3:0 skopski Vardar. Golovima Tanasea, Pinilija i auto pogotkom Pavlovića Rumuni su se primakli na korak od naredne stepenice, dok će Makedoncima vrlo teško biti da stignu prednost jačeg protvnika.
Svih sedam golova palo je u drugom poluvremenu, a Željo je prvi poveo preko Tomića u 52. minutu.

Usledilo je buđenje ekipe iz Plzena i furiozna igra koja je rezultovala sa tri pogotka u 13 minuta. Prvo je pogodio Sisovski u 63, te je sa dva gola u 66. i 77. minutu Kolar povećao na 3:1.

Nisu se predali predstavnici BiH već je Selimović dva minuta kasnije smanjio, da bi Rajtoral vratio prednost od dva gola i mirniju završnicu.

Da ne bude lako Viktoriji u Sarajevu pobrinuo se Bućan pogotkom u 85. minutu i najavio sjajni revanš u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.


IZVOR